Guido Belcanto live heading

Afgelopen zaterdagavond werd een beperkt publiek in café Van Dun in Ravels-Eel in de watten gelegd met een luisterconcert van Guido Belcanto. Vele jaren nadat Ferre Grignard hier eens op bezoek kwam bracht de Vlaamse rock 'n' roll chansonnier een uitgelezen set-list mee waarin hij een wandeling maakte doorheen zijn carrière. Het werd een hoogstaande muzikale avond met dank aan De Zingende Zaag die dit concert verwezenlijkte.

Guido Belcanto_live_-_begeleidingGuido Belcanto is uniek en heeft een fantastische live-reputatie. Al meer dan 30 jaar doet de in Wortel opgegroeide zanger zijn eigen ding, heeft hij zijn eigen formule wars van alle modes en trends, vaak ook tegendraads en zonder compromissen. Ongeremd is hij ook in zijn liedjes waarin met grote regelmaat het liefdesleven wordt beschreven in al zijn facetten.

Belcanto bracht Lieven Demaesschalck (gitaar, accordeon, piano) mee naar het oudste café van Ravels-Eel. Samen wisten ze meteen de aanwezigen in te palmen. Werk van zijn recentste "Cavalier Seul" liet hij aan zich voorbij gaan, het publiek, overwegend 50 & 60 plussers, werd schitterend verwend met zijn klassiekers als "Op de Pechstrook van het Leven", "De vrouw van de Bakker", "Op het Zeildoek van de Botsauto's", "Zij heeft de Wolf gezien", Willy en Wanda" en "Plaisir d'Amour".

Guido Belcanto_live_-_duetTegen het eind van zijn optreden riep hij onze plaatselijke Els Van Gompel op de bühne om zijn "Wilde Roos" mee te zingen, zijn vertaling van de klassieker van "Where the Wild Roses Grow" van Nick Cave en Kylie Minogue. Het was een leuk extraatje van een zoete avond die gepaard ging met een lach en traan, zowel swing als blues, melancholie, humor en (ongecensureerde) romantiek.

 

Guido Belcanto_live_-_publiekEerder op de avond speelde "Remington Ride" het voorprogramma. In een ook al unieke bezetting wisten Patrick Smits, Herman Dox, Griet Dox en Armand Matheusen de muziekliefhebbers meer dan te bekoren. De laatkomers hadden duidelijk ongelijk... eigen schuld, ....

 

FOTOREEKS : Guido Belcanto Ravels-Eel 26 maart 2016 (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren