cultuurraadr

25 februari 2015 - Kort Verslag - Dagelijks Bestuur. 
Reacties gemeentebestuur: Het gemeentebestuur heeft De Zingende Zaag en het Buurtcomité Maarle erkend zoals geadviseerd.

** Planning 2015 **

De cultuurraad zal in 2015 de dorpspicknick en een algemene vergadering organiseren. Er zal medewerking ver-leend worden aan het korenfestival en een rondetafel van gemeentelijke adviesraden. Over de aanpassing van de gemeentezaal Den Eel en de uitbreiding van De Brouwerij zal advies gegeven moeten worden. Tenslotte moet gestart worden met de voorbereidingen voor de cultuurprijs 2016.

** Financieel verslag **

De vergadering zal het financieel verslag met een negatief resultaat van € 78,09 ongewijzigd voorleggen aan de algemene vergadering.

** Dorpsdichter **

De cultuurraad is voorstander van de idee om tweejaarlijks een dorpsdichter aan te stellen.

** Tijdelijke afvalcontainers **

Voor de inrichting van evenementen kunnen tegen betaling tijdelijke afvalcontainers aangevraagd worden bij de gemeentelijke milieudienst.

** Erkenning verenigingen **

De cultuurraad zal aan de gemeente adviseren om de volgende verenigingen niet meer te erkennen: Grensge-vallen, Koninklijke fanfare Nut & Vermaak, Missienaaikring Poppel, Parochiecentrum Weelde, Pasar Ravels, Pinksterfestival vzw, Sint-Antoniusgilde.

** Vooraanvragen projectsubsidies **

De cultuurraad besprak de vooraanvraag voor een projectsubsidie voor het theaterweekend van De Planke-niers vzw en besluit te adviseren niet principieel te besluiten een projectsubsidie toe te kennen.
De vergadering zal op basis van de vooraanvraag adviseren om principieel te besluiten een projectsubsidie toe te kennen voor het korenfestival 2015 omdat eerder was toegezegd. Het is wel de laatste keer dan hiervoor een projectsubsidie zal worden toegekend.

** Dorpspicknick **

De organisatie van de dorpspicknick verloopt op schema.

** Varia **

-De erfgoedcel Noorderkempen zal zichzelf voorstellen op de algemene vergadering van 14 oktober 2015.
-De gemeentelijke technische dienst stelt voor om een infohouder te plaatsen aan de Zandkuilstraat en aan de Singelstraat. De cultuurraad gaat akkoord met de locatie aan de Zandkuilstraat, maar stelt voor een info-houder te plaatsen aan de Molen Arbeid Adelt omdat het aan de Singelstraat te gevaarlijk is.
-De vergadering vindt dat verenigingen die lokalen, zalen of materialen reserveren voor privégebruik (bv. verjaardagsfeesten) op de langere termijn zichzelf straffen.
-Het dagelijks bestuur heeft een eerste ontwerp van uitbreiding van De Brouwerij besproken.
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren