dagelijks bestuur CR
Op 28 januari vergaderde de Ravelse Cultuurraad over de agenda.
Ondermeer de toekomst van de militaire hallen , de komende dorpspicknick en nog tal van andere zaken stonden op het programma.

Militaire loodsen

Burgemeester Walter Luyten geeft een toelichting over de plannen met het militaire domein dat door de gemeente aangekocht wordt omdat het gemeentebestuur er heel wat mogelijkheden in ziet, regisseur wil blijven van de herbestemming en voor een laag bedrag kon aankopen.
Er zijn heel veel ideeën voor toekomstig gebruik, maar heel concreet zijn die nog niet. De cultuurraad merkt op dat er een aantal ideeën leven die grote investeringen vragen omdat de grote loodsen momenteel voor veel activiteiten ongeschikt zijn.

Planning 2015

De cultuurraad zal in 2015 de dorpspicknick en een algemene vergadering organiseren. Er zal medewerking ver-leend worden aan het korenfestival en een rondetafel van gemeentelijke adviesraden. Over de aanpassing van de gemeentezaal Den Eel en de uitbreiding van De Brouwerij zal advies gegeven moeten worden. Tenslotte moet gestart worden met de voorbereidingen voor de cultuurprijs 2016.

Dorpspicknick

De voorbereidingen voor de dorpspicknick die plaatsvindt op zondag 16 augustus 2015 verlopen op schema.

Algemene vergadering

De toneelverenigingen Content en Taksent hebben interesse getoond om sketches te spelen op de algemene vergadering van woensdag 14 oktober 2015.

Vrijetijdsbeurs Ravels

De gemeente overweegt een vrijetijdsbeurs te organiseren in de zomer van 2016 op het vroegere militair do-mein. De cultuurraad wilt dit graag opvolgen, maar merkt op dat de verenigingen hier wellicht niet op zitten te wachten, vooral niet als de beurs in de zomer georganiseerd wordt.

Erkenning verenigingen

De cultuurraad zal aan de gemeente adviseren om De Zingende Zaag en het Buurtcomité Maarle te erkennen als cultuurvereniging.

Varia

-Er zal een bestuurslid afgevaardigd worden op evenementen waarvoor de cultuurraad wordt uitgenodigd.
-Het nieuwe cultuursubsidiereglement moet zo spoedig mogelijk bezorgd worden aan de verenigingen.
-Afvalcontainers die ontleent worden bij evenementen die niet plaatsvinden in een gemeentezaal moeten blijkbaar betaald worden. De cultuurraad vraagt om ontleners hiervan vooraf op de hoogte te brengen.
-De gemeente heeft geen bevoegdheid over tijdelijke publiciteit langs gewestwegen. Het is het Agentschap voor Wegen en Verkeer dat beslist wat kan, niet kan en hoe gestraft wordt.
-Het oud-gemeentehuis Ravels zal vermoedelijk langer blijven staan dan eerst gedacht. De lokalen achter het oud-gemeentehuis Ravels zullen wel in 2015 afgebroken worden, maar de gemeente zal ter vervanging grote chalets voorzien.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren