cultuurraad ravels2Het verslag van de vergadering op woensdag 9 april van het dagelijks bestuur van de gemeentelijke cultuurdienst
 
** Uitwisseling cultuurraden **
Op woensdag 12 maart vond de eerste bijeenkomst over de uitwisseling van cultuurraden plaats. Er is besloten dat elke cultuurraad een drietal onderwerpen uitkiest en voorbereidt die interessant kunnen zijn en mogelijk verschillend van de werking in de buurtgemeenten. Het dagelijks bestuur heeft beslist de volgende onderwerpen voor te stellen: de cultuurprijs, de statuten en de jaarvergadering met animatie.
 
** Cultuurprijs 2014 **
De uitreiking van de cultuurprijs 2014 zou aan een buurtcomité gegeven worden. Er is besloten om terug samen te zitten met de werkgroep om met nieuwe ideeën te komen aangezien er veel vraagtekens rond dit onderwerp blijven.
 
** Wapenstilstandsviering **
Het dagelijks bestuur gaf eerder aan de Wapenstilstandsviering mee op te willen volgen. Door het reeds rijke ledenaantal bleek het niet opportuun om hier nog bij aan te sluiten. Het dagelijks bestuur wordt op de hoogte gehouden.
 
** Erkenning verenigingen **
Het dagelijks bestuur heeft besloten te adviseren het buurtcomité De Braak en het buurtcomité OL Vrouwstraat en Vlasrietje te erkennen als buurtcomité. Het dagelijks bestuur stelt voor Radio Paloma vzw te erkennen als vrijetijds- en hobbyvereniging.
 
** Lokale duurzame energie **
Verschillende bestuursleden waren aanwezig bij de toelichting over het burgemeestersconvenant over lokale duurzame energie op dinsdag 8 april. Het behalen van de 20% minder uitstoot van broeikasgassen lijkt realistisch en haalbaar.
 
** Ravels Zingt Ook - Korenfestival**
De lokale koren hebben overlegd over de organisatie van het Korenfestival 2015.  De cultuurraad besluit het Korenfestival te ondersteunen.
 
** Varia **
-          In het verleden was er veel kritiek op ontleend materiaal dat niet werkt. Voorgesteld wordt om de werking van de gemeentelijke uitleendienst te hervormen om zo de dienstverlening te verbeteren en de werkdruk voor het gemeentepersoneel te verminderen.
-          Er is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Toerisme Provincie Antwerpen vzw in verband met het beheer van de paalcamping in de gemeentebossen in Poppel.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren