Column Jan Hoed

johogendoorn1

Ik besloot gisteren een stukje te gaan cruisen met mijn Oldsmobile oldtimer, gewoon... mijn neus achterna.

Na 'n bezoekje Mieke Pap en Biertuin belande ik bij Gina en Fons van Radio Paloma in Aarle (Poppel).

Het was er gezellig druk en huiselijk warm. In de houtkachel lag, zoals altijd, het hout lustig te knetteren.

Ik begroette er de aanwezigen, ik ken ze zo goed als allemaal... 't lijkt er wel één grote familie. Maar er zat ook effectief familie... de bekende charmezanger 'Jo Hogendoorn'.

Het is dan misschien wel familie van 't 37ste knoopsgat... aangetrouwd en van verre. Maar familie is familie... we delen samen een “Tante Rietje (Hoogendoorn)”, de echtgenote van mijn vaders broer “Nonkel John” uit Genk. Helaas zijn mijn vader, tante en nonkel al lang overleden. 

johogendoorn2

Na 'n kort gesprekje stelde hij voor om zijn 'Marshall' bluetooth speakertje uit de auto te nemen en wat liederen ten gehore te brengen... daar hadden de aanwezigen wel zin in.

Ik op mijn beurt repte me naar m'n oldtimer om de fototas te nemen... een attribuut dat ik sinds ik voor RaWePo schrijf nooit ver weg heb liggen.

Hij bracht wat eigen nummers zoals de bekendste “Daar komt munne Witpen aan” maar ook oeuvre van andere zangers staan op zijn smartphone bestand. Bij “De Engelbewaarder” van Marco Shuitmaker gingen de pannen van het dak (of zijn het golfplaten?). Want de hele kroeg is eigenlijk een verbouwde garage.

Al meer dan 40 jaar staat Gina er achter de bar, zowat haar halve leven dus... want deze kranige tante is zowat midden tachtig!johogendoorn3

Ook al was het verrassingsoptreden van Jo Hoogendoorn een leuk intermezzo.. een unicum is het niet. Want op 2de Paasdag laatstleden deed hij deze spontane stunt ook al eens bij Mieke Pap.

Zingen is nu eenmaal zijn lust en zijn leven... en dat straalt hij dan ook uit richting zijn publiek. Meezingen gaat dan vanzelf, je kan niet anders... zijn optredens werken aanstekelijk.

Jo, bedankt hé kerel... ik kijk al uit naar de volgende ontmoeting. Wie weet eens in de Biertuin... want daar start het seizoen op 1 mei... er is dan wekelijks live muziek op de weide.


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren