zilverenraaf 
Woensdagavond stelde huisarts/schrijver Geert Klaasen zijn bekroonde boek “De Zilveren Raaf” voor in het Sint Jozef College te Turnhout.
Terzelfdertijd ontving hij er ook de prijs voor het beste jeugdboek 2016 van De Zoute Zoen.
 

Terug naar het College.

In het oude theaterzaaltje van het Sint Jozef College waren een hoop mensen aanwezig om de officiële presentatie bij te wonen, vele bekende gezichten uit onze eigen gemeente maar ook vele andere geïnteresseerden waren komen opdagen voor deze gelegenheid. De zoon van Jef en Ria is dan ook een heel toegankelijke jongeman die altijd openstaat voor een luchtige babbel.
 
zilverenraaf3

Diepte interview met de schrijver.

Geert werd even op de rooster gelegd voor een interview over zijn boek en de aanleiding ervan.
 
geert klaasen2geert klaasen3“Het schrijven heeft er altijd wel wat ingezeten” vertelde de ontspannen schrijver/arts, “ en het leek me altijd al een nuttiger tijdsbesteding dan een avondje in de zetel geplakt TV kijken.”
Zo’n tiental jaren geleden begon hij met schrijven en pende een aantal manuscripten bij elkaar die hij samen bundelde tot één groot verhaal. De aanleiding was een reis naar Praag waar alles hem vooraf nog  herinnerde aan het IJzeren Gordijn en de Koude Oorlog. Praag leek echter in geen enkel opzicht nog aan deze verwachtingen te voldoen, het was een prachtige moderne  en vooral bruisende stad die in niets nog herinnerde aan de intriges en de kilte van de Koude Oorlog uit de jaren vijftig - zestig.
Toch ontstond in Praag de verhaallijn voor het boek dat nu deze prestigieuze prijs heeft weggekaapt. 
 

Al een hele hoop onafgewerkte verhalen klaar...

Het liep wel iets minder vlotjes dan we hier doen uitschijnen want ondertussen heeft Geert al zo’n 15 tal verhaallijnen liggen en het blijft worstelen om er een boek van te maken dat is afgewerkt. Altijd sneuvelen er verhaallijnen en personages die niet relevant genoeg zijn om te overleven in het verhaal.
 

Grootste deel van het prijzengeld voor oogkliniek in Swaziland. 

zilverenraaf4Een groot voordeel voor Geert is het feit dat hij ondanks zijn jonge leeftijd al veel van de wereld heeft gezien, reizen is een passie van hem. Hij combineert reizen ook al eens met medische projecten en één ervan in Swaziland, een oogkliniek, heeft een diepe indruk op hem nagelaten. Daarom ook dat de oogkliniek waar hij meewerkte aan zo’n project een flinke hap van de  prijs zal krijgen. De prijs voor zijn boek bedraagt een mooie € 5.000 en Geert beloofde zonder verpinken een flink deel aan deze oogkliniek te schenken. Blijkbaar heeft Swaziland voorgoed een plekje in zijn hart veroverd.
 
Na afloop van het interview was het dringen geblazen en moesten sommigen zich haasten om op de valreep nog een exemplaar te bemachtigen. 
Wij waren bij de gelukkigen en lieten ons exemplaar al signeren door de jonge schrijver. 
Het boek is binnenkort verkrijgbaar in de betere boekhandel en is beslist een aanrader, meer gaan we hier niet verklappen….
 
geert klaasen
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren