Kobe front

Twee weken geleden zakten de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van De Verrekijker uit Weelde af naar Gent om er hun schoolgenoot Kobe Dierckx te gaan bewonderen in de rol van Charlie Chaplin in de gelijknamige musical.

kobe klaas vaakEnkele maanden geleden kwam Music Hall komt naar Vlaanderen met een gloednieuwe productie van Chaplin, de musical. Voor het eerst werd de musical Chaplin van Christopher Curtis en Thomas Meehan, die in 2012 in wereldpremière ging op Broadway, nieuw leven ingeblazen en internationaal geproduceerd.

Het stuk speelde zich af in een oude filmstudio, waarin Chaplin mijmert over zijn leven, zijn werk en zijn belangrijkste creatie, The Tramp, die voor hem zowel als een zegen als een vloek blijkt. Ze volgden Charlie vanaf zijn armoedige kinderjaren in Londen tot het hoogtepunt van zijn carrière, wanneer hij de beroemdste filmmaker ter wereld is.

Kobe SneeuwwitjeZijn levensverhaal is complex en intrigerend, vol dramatische momenten. Deze musical toonde op een spectaculaire en ontroerende wijze het genie maar ook de grote menselijkheid van een van de grootste genieën van de 20e eeuw.

Naast de Antwerpse musicalacteur Nordin De Moor die de rol van Charlie Chaplin vertolkte en musicaltalenten als Roel Vanderstukken, Marleen Van der Loo en ondermeer Goele De Raedt, stond ook Weeldenaar Kobe Dierckx op het podium. Hij kreeg de rol van de jonge Charlie Chaplin toebedeeld.

Kobe en Arne in 14 18Het was niet de eerste keer dat Kobe schitterde in een musical. Zijn eerste ervaring deed hij op in de Efteling musical Klaas Vaak waar hij een eenmalig rolletje speelde als zandkabouter. Daarna volgden nog présences in 14-18 en Sneeuwwitje.

Er blijkt dus heel wat musical-talent te zitten in onze gemeente, want ook Kobe’s tweelingbroer Arne speelde al mee in Klaas Vaak en 14-18, en dan is er uiteraard nog Kobe Verdonck. Deze inmiddels uit Weelde verhuisde tiener is een vaste waarde geworden en schitterende reeds in onder andere Klaas Vaak, Peter Pan, Oliver, Domino, Ben X, 14-18 en Pinokkio.

Kobe schoolbezoekDe leerlingen/vrienden/leeftijdsgenoten van Kobe hadden het trouwens uitstekend naar hun zin in het Capitole in Gent en waren laaiend enthousiast over Kobe’s prestatie. Een groepsfoto met Kobe was dan ook een must. Dat we in de toekomst nog meer van Kobe gaan horen of zien staat volgens de kinderen als een paal boven water. 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren