Prins en Hofdames - kop

Sam Bastianen uit de Melkerijstraat is de nieuwe Prins Carnaval van Weelde. Vandaag werd dat bij lottrekking bepaald in De Brouwerij in weelde. Omdat het getal 11 algemeen aanzien wordt als het gekkengetal vindt de verkiezing van de nieuwe Prins jaarlijks op of rond 11 november (de elfde van de elfde) plaats. Deze keer zelfs om 11 uur ! Prins Sam den Eerste zal tijdens de optocht van 2015 bijgestaan worden door zijn Hofdames Nore Van de Pol en Sita de Hond en door de Raad van Elf.

Prins Sam_IDe kindercarnavalsstoet van Weelde is aan zijn 44ste uitgave toe en zal op zondag 15 februari 2015 door de straten van de Ravelse deelgemeente Weelde trekken. Deze optocht kent een ware traditie en is vooral bijzonder omdat er enkel kinderen in meelopen. Jaarlijks zakken bij benadering en afhankelijk van de weersomstandigheden achtduizend toeschouwers af naar ons dorp, de stoet is daarmee een van de populairste van de wijde regio.

Trekking door_Prins_Senne_I_van_2014Vanmorgen was het Prins Senne I die de trekking leidde en zo hand had in de bekendmaking van zijn eigen
opvolger. Eerst trok hij de namen van de Hofdames. Nore Van de Pol kwam als eerste uit de bokaal en werd zo Eerste Hofdame, Tweede Hofdame werd Sita de Hond. En dan hield het aanwezige publiek even de adem in. De volgende naam die zou vallen was meteen die van de Prins.... Het werd Sam Bastianen, die vanaf heden als Sam den Eerste naar carnaval 2015 zal toeleven. Uit handen van de voorzitster van het carnavalscomité, Els Dickens, kreeg hij zijn prachtige carnavalssteek en bijhorende cape overhandigd. Trots stelde hij zich meteen ten dienste van de aanwezige pers.

Prins en_Raad_van_ElfEr werd ook een Raad van Elf samengesteld met daarin Alexandra O'Neill, Bart Van den Broek, Boris Bertens, Jordi de Ruijter, Lene Poets, Marieke van Rijswijk, Michelle Elias, Robbe Schrauwen en Thibault de Frère.

Queen Mum_Carnaval_2015Met de verkiezing van Sam den Eerste, die in de week voor carnaval met een vrolijke doch officiële plechtigheid het bestuur van ons dorp zal overnemen door de overhandiging van een vergulde (dorps-)sleutel door de Burgemeester, werd meteen ook de naam van de nieuwe Queen Carnaval bekend. Deze titel werd over gedragen van Nancy Devue aan Inge Schrauwen, die publiekelijk haar jawoord gaf.

Prins en_HofdamesTot slot vernamen we van de organisatie, zeg maar het carnavalscomité, dat er dringend gezocht wordt naar enkele enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Gezien hun drukke beroepswerkzaamheden hebben voorzitster Els Dickens en bestuurslid Paul Timmermans immers te kennen gegeven hun jarenlange functie te willen afstaan. En daardoor komt er plaats vrij die liefst zo snel mogelijk wordt opgevuld. Kandidaten kunnen zich ten alle tijden melden bij een van de bestuursleden, waarvoor bij voorbaat dank, ook namens alle kinderen van ons dorp.

En nu op naar alweer een knappe Weldse stoet... Alaaf !

Hofdame Nore_Van_de_PolPrins Sam_I_met_Hofdames_Nore_en_SitaHofdame Sita_de_Hond

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren