13ester1Het was gisteren de hele dag gezellig druk ten huize van de familie Dries in Weelde.  Inge en haar man Jef hielden er hun eigen versie van Music For Life. Even na de middag begon het al met de kinderanimatie die goed in de smaak viel en waar al een flinke opkomst voor was.
Er waren ondertussen op vele manieren acties gaande waar de centjes vlotjes binnenliepen voor het project De Dertiende Ster, een organisatie die voor financiële steun zorgt aan Yenege Tesfa uit Ethiopië. We zagen ook werken hangen van lokale kunstenaars die waren geschonken aan het goede doel om de opbrengst de hoogte te doen ingaan.


13ester2Later op de avond begon een avondje goede oude muziek met Bert en Inge die naast folk en country ook andere bekende covers brachten die werden meegezongen door het publiek dat de hele dag binnen en buiten liep. Het was er zoals gezegd de hele dag gezellig druk en de avond was nog jong. Na het uurtje country was het stoom afblazen met ruige indy-rock op grootmoeders wijze van Believo. Pater familias Herman Dries stond er naar te kijken alsof hij dit al jaren deed en glimlachte goedkeurend naar zijn kleinzoon Fik en zijn vrienden Ben en Dirk.  Believo is een echt Kempens streekproduct dat niet misstaat in het indy-rock wereldje. Voor de ouderen onder ons was het wel even schrikken maar de liefhebbers van het genre verzekerden ons dat dit trio nog een mooie toekomst heeft.

 


13ester3The Wealth is na hun fantastische zomeroptreden op het tuinfestival aan een “position switch” toe. Zangeres Heidi, Paul en Esther hebben het bijltje erbij neergelegd maar de overige leden, vooral Patrique en Danny kunnen hun muzikale talenten nog niet verloochenen en gingen op zoek naar nieuw bloed. Na slechts enkele repetities stond  “ The Second Wealth” er echter opnieuw zoals in hun beste dagen !! De blues- en rocknummers spatten weer uit de boxen en de over bekende nummers werden hier en daar luid meegezongen.
Ouder wordende  mensen moeten tijdig gaan slapen,  maar we zijn ervan overtuigd dat het nog lang geduurd heeft voor Jef en Inge de deuren hebben moeten sluiten. Over de opbrengst van deze lange dag zullen we later vermoedelijk nog wel meer horen, hou StuBru in de gaten, maar ook Rawepo zal een oogje in het zeil houden om u in te lichten. Morgen zal de opbrengst van de actie worden overhandigd in Boom aan de Schorre waar de MFL actie dit jaar kampeert.

Meer foto's van de actiedag Familie Dries De Dertiende Ster 1  -  De Dertiende Ster 2

 Premiere : Video clip "the Second Wealth" 
( Let's spend the night together - Rolling Stones / My Little Runaway - Del Shannon )

 -

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren