Onlangs bijgewerkt57

Lucas Van Gils uit Weelde rijgt de ereplaatsen aan elkaar op het ogenblik. Vooral in zware wedstrijden waar wat klimwerk aan te pas komt is de junior op zijn best. Dat is ook de grote ploegen niet ontgaan. Vandaag maakte het Lotto Dstny Devo Team bekend dat het Lucas voor volgend seizoen wist vast te leggen.

 

La Classique des Alpes

 

Op 1 juni presteerde Van Gils nog op hoog niveau in Frankrijk nadat hij geselecteerd was voor het Belgische nationale team.  Het betrof de Classique des Alpes Juniors, een internationaal gerenomeerde wedstrijd in de Alpen waarin ondermeer de zware Col du Chat is opgenomen. In het verleden stonden er grote renners als Tim Wellens, Maxim Van Gils, Cian Uijtdebroeks en Jarno Widar op het hoogste schavot.

 

Na een knappe koers met liefst 155 vertrekkers wist Lucas er als eerste Belg 7de te finishen. Op winnaar Paul Seixas stond geen maat. Lucas vertelde achteraf dat hij enorm blij was met het resultaat. “Het klimmen ging zeker naar wens, in het afdalen ben ik echter nog niet zo goed. Op het einde kon ik wel nog een groepje inhalen en er in de finale zelfs van weg te rijden. Zo eindigde ik mooi op de 7de plaats”.

LVG La Classique uitslag

Mooie toekomst in het verschiet

 

Lucas Van Gils omschrijft zichzelf als “een klimmer die ook tegen de tijd kan rijden”, toch merkwaardig voor een jongeling die komt uit de vlakke Kempen. Hij kiest Wallonië vaak uit om te koersen, zo won hij eerder dit jaar indrukwekkend in Laneffe, waar hij op iedere helling als eerste boven kwam.

 

Op 2 juli is er de race van Côtes d’Herbeumont waarin hij hoopt goed te zijn. Verder bestaat de kans dat hij nog aan de Ain Bugey Valromey Tour zal deelnemen als LVG La Classique etappegastrenner van een andere ploeg. Zijn huidige Team Kempen heeft deze race niet op het programma staan.

 

Volgens een betrouwbare bron was er ook interesse voor Van Gils door het Alpecin-Deceuninck Development Team, maar de uitstekende reputatie van het Lotto Dstny Development Team haalde hem over de streep. Lucas is uiteraard enorm blij met deze kans.  “Ik denk dat er qua training nog progressie mogelijk is, daarin het ik het volste vertrouwen in het team van Kurt Van de Wouwer”.  Lucas Van Gils rondt op het ogenblik zijn middelbare schoolstudie af en is van plan kinesitherapie te studeren.

 

Axel Van Den Broek

 

AXEL VDBAxel Van Den Broek, dat andere talent uit onze gemeente, is ook aan een super seizoen bezig en ook hij maakt volgend jaar een flinke stap voorwaarts. Hij zal in 2025 de overstap naar de beloften maken met Wanty-ReUz-Technord, het Development Team van Intermarché-Wanty onder leiding van Kévin Van Melsen.

 

We kunnen alleen maar trots zijn op onze grote talenten. Proficiat en doe zo voort !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren