Fanride kop-001

Afgelopen zondag organiseerde de fanclub van Boy & Danny van Poppel een allereerste fanride, zeg maar een trainingsritje van de wielerprofs uit Poppel die voor de gelegenheid hun supporters en andere sportievelingen uitnodigden om eens mee te fietsen. Al was de opkomst niet overweldigend, dit initiatief heeft zeker groeimarge en verdient zondermeer een volgende editie.

Fanride 1De Twee van Poppel, zo werd de fanclub van Boy en Danny eind vorig jaar boven het doopvond gehouden. Afgelopen maanden werd al enkele malen met de bus naar een koers gereden om hun idolen aan te moedigen. De fanride van afgelopen zondag was dus niet het eerste initiatief van de bestuursleden. De fanride op zich kende wel zijn première.

Fanride 2In totaal kwamen zowat veertig geïnteresseerden afgezakt naar het Poppelse dorpscafé Mieke Pap dat dienst doet als clublokaal van de jonge, talentvolle profrenners. Vooral de zogenaamde gezinstocht, waarbij het kilometersaantal beperkt bleef tot 25 kilometer, moet nog duidelijk groeien. Een tweede route kende meer aantrekkingskracht. Voor die rit van zo'n 60 kilometer kwamen ruim dertig sympathisanten opdagen. Daarbij tal van leden van de Poppelse mountainbikeclub en enkele wielertoeristen uit Weelde, maar ook vader Jean-Paul en zelfs opa van Poppel. Ook Boy's schoonvader, ex-prof Didi Foubert, gaf acte-de-presence.

Fanride 4Tijdig deze gezellige fanride fietsten de broers van het Trek Factory Racing Team kriskras door het pelotonnetje heen om met iedereen die wilde eens een babbeltje te slaan. Leuke kerels zijn het ! Ook achteraf kon er nog even gebabbeld worden aan de bar bij Cafe Mitje.

Boy en Danny Van Poppel fietsen ook komend seizoen nog bij de topploeg van ondermeer Fabian Cancellara. Beiden zeggen best tevreden te zijn over hun eerste jaar bij de Amerikaanse equipe. Toch denken beiden volgend jaar nog beter te kunnen doen.

dannyvanpoppel 3DWVLDanny, de jongste van de twee, won afgelopen seizoen tweemaal. Zo pakte hij de bloemen in de 1ste rit van de Driedaagse van West-Vlaanderen en bij de proloog van de Ronde van Luxemburg. Bij eerstgenoemde zege was trouwens een ruime delegatie van de supportersclub aanwezig. Danny werd ook knap 3de in de Scheldeprijs en in de Grote Prijs Jef Scherens, en werd 4de in Gippingen-Gippingen, een sterk bezette klassieker in Zwitserland. En dan waren er nog de 6de en 8ste plaats in de derde en vierde rit van de Tour de France en de andere ereplaatsen in de Rondes van Zwitserland, Californië en Beijing.

Boy reed ondermeer sterk in de klassieker Gent Wevelgem waar hij als 19de finishte. Ook in de Ronde van Italie presteerde hij sterk met als uitschieters een 8ste en een 11de plek. In de Eneco Tour pakte hij de 5de plaats in de tweede rit en ook in de Tour of Beijing pakte hij enkele top 10 plaatsen.

Voor de jonge profs uit Poppel gaat de riem er nu even af om binnen enkele weken weer aan de voorbereidingen van 2015 te beginnen. We blijven ze volgen en wensen hen nog veel sportieve successen toe.

Informatie over de fanclub is te bekomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via www.detweevanpoppel.com

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren