DRW CLUBKAMP OMSLAG

“Koninklijke” WTC De Rappe Wielen heeft een nieuwe clubkampioen, beter… clubkampioene ! Afgelopen zondagochtend werd vanuit clublokaal ’t Hegse Stalleke in Weelde gestreden om de titel.

IMG 20230905 WA0003Het is toch iets waar de leden van de jubilerende fietsvereniging jaarlijks naar uit kijken.  Het gaat in dit kampioenschap niet om wie de snelste is, het is vooral de kunst om puur op gevoel een bepaald tempo aan te houden. De deelnemers kunnen zelf bepalen hoe hard ze willen rijden over een vooraf onbekend traject.

 

Eerst wordt bij trekking de startvolgende bepaald, vervolgens dient iedereen bij het aanvang van deze proef een zelf gekozen snelheid door te geven. Deze mogen variëren van 21 tot en met 38 km/u. Het is vanaf dan de kunst die snelheid, gemiddeld genomen over een vooraf ongekend terrein en zonder enige hulpmiddelen zoals daar zijn gps, fietscomputers en dergelijke, zo precies mogelijke aan te houden. Een tijdrit met andere woorden waarbij iedereen evenveel kans maakt.

 

DRW CLUBKAMP 2023 4Master parcours specialist Leo Lauwers, de clubsecretaris die heel onze gemeente uit zijn broekzak kent, stippelde weer een fijne rit uit en zorgde ook voor de chronometrage. Leo liet zijn leden vanuit de Hegge in Weelde vertrekken richting Poppel om dan zo via de AA-valleiroute via de Schootseweg de gekende watertoren nabij Ravels Eel te bereiken. Van daaruit moest men via de Turnhoutseweg en Leemputten voorbij de legerhallen naar Weelde Statie om dan langs de industriebedrijven en Baetenheide, via Noord Heikant en de Prinsenlaan terug te keren naar het vertrekpunt. Met de nodige stiptheid gemeten was dit goed voor 29 kilometer en 180 meter.

 

Amper enkele minuten nadat de laatste deelnemer terug “op stal” was kwam de immer enthousiaste secretaris al met het verdict. Met veel bravoure ging hij het lijstje af van achter naar voor. Beginnen deed hij met Mark Gillis die bijna 9 minuten te traag had gereden. Een wegvergissing lag aan de basis van dit povere resultaat. Dan volgden Leen Jacobs, Hilde de Jongh (veel te snel) en Hilde Wens, en zo leden DRW CLUBKAMP 2023 5de vrouwelijke leden een slechte beurt te maken.

 

Die conclusie bleek echter te vroeg getrokken te zijn, want uiteindelijk was het Christel de Rijk die iedereen te snel af was. Of,  hoe moeten we het precies omschrijven… ze reed amper 4 seconden te traag om de exacte tijd neer te zetten. Rudy Franck, de uittredende kampioen, werd tweede (11 sec te traag) en Jef Theuns derde (15 sec te traag). Ook Patrick de Rijk bleef als vierde dicht in de buurt (16 sec te traag).

Nog in de top tien eindigden Danny Voeten, Marco Schoormans, Jan Reyntjens, Sven Bergmans, John Meulders en Karel Mertens. Ivo de Rijk viel net naast de top 10 maar behaalde DRW CLUBKAMP 2023 2met een gemiddelde van 34,5 km/u wel de hoogste snelheid, dat was 2 minuten en 12 seconden te snel voor zijn beoogde moyenne.

 

De rest van de uitslag en fraai beeldmateriaal vind je in het onderstaand fotoalbum.

Na het huldigen van de laureaten werden de smaakpupillen weer verwend door een heerlijke kop snert (goeie dikke erwtensoep met een lekkere rogge boterham met spek), een traditie die blijft bestaan en werd aangeboden door Gerrit en Saskia van ’t Hegse Stalleke.

 

DRW CLUBKAMP 2023 1De Rappe Wielen willen langs deze weg de uitbaters nog eens bedanken voor hun gastvrijheid en Leo voor zijn geweldige organisatie. En uiteraard een dikke proficiat voor clubkampioene Christel de Rijk.

 

FOTOREEKS :  CLUBKAMPIOENSCHAP DRW 2023

 

DRW CLUBKAMP 2023 3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren