Clubkamp front

Zondagochtend 10 oktober werd het pleit beslecht vanuit clubhuis ’t Hegse Stalleke in Weelde.

Clubkampioen 2021 Dave SchoormansHet was een mistige morgen, koud ook, maar toch kwam zowat de helft van het ledenbestand afgezakt naar de Hegge om van daaruit mee te dingen naar de titel.

 

De leden van de fietsclub kunnen sinds 2013 zelf bepalen hoe hard ze willen rijden over een vooraf onbekend traject. Na het trekken van de startvolgorde en bij het aanvang van ieders individuele “time-trial” moet men dus hun zelf gekozen snelheid doorgeven. Dat zijn snelheden, tussen 21 en 40 km/u, die ze gemiddeld over een vooraf ongekend terrein en zonder enige hulpmiddelen (gps, computerkes,…) zo dicht mogelijk moesten zien te benaderen. Een ludieke formule waarbij ieders kans op de overwinning gaaf blijft.

 

Secretaris Leo Lauwers, multi-inzetbaar als steeds, tekende voor het traject en de tijdwaarnemingen. Hij deed dat opnieuw met de nodige bravoure.  De kampioenschapsproef was dit jaar exact 35,600 kilometer lang, onder meer Aarle en Aarleheide in Poppel, Groot Bedaf en Veldbraak in Baarle en de industrie van de Statie en de Leemputten, de Polderstraat en de Schootseweg in Weelde passeerden onder de wielen, die intussen tegen de goeie snelheid moesten blijven rond draaien.IMG 0615

 

Heel wat kandidaat winnaars, zij die in het verleden al veelvuldig op het podium verschenen, lieten het uiteindelijk afweten. In tegenstelling tot de vorige edities reden liefst 13 DRW’rs te traag en slechts 7 te snel. En voor het eerst in het bestaan van het clubkampioenschap wist 1 deelnemer de 100 % precieze tijd te realiseren. Die eer was weggelegd voor Dave Schoormans, die bij zijn eerste deelname dus al meteen de hoofdvogel afschoot. Zijn streefdoel was trouwens 31km/u.

 

Tweede in de uitslag werd Jan Reyntjens die 15 seconden te traag reed, de derde plaats was voor Hilde de Jongh die 53 seconden te snel was. Daarna volgden Ivo de Rijk, Jef Theuns, Marco Schoormans, Patrick de Rijk, Sven Berghmans, Christel de Rijk en als tiende Robbe Schoormans. Hekkensluiter Hilde Wens reed liefst 7 minuten en 52 seconden te traag, of was het verkeerd ?  Een laatste vermelding krijgt Vic Bartels die tegen alle verwachtingen in achteraan eindigde, maar wel met de hoogst gemiddelde snelheid aftikte, namelijk 35,5 km/u.uitslag

 

Nadat Leo op geheel eigen wijze de uitslag te berde had gebracht werd de leden weer een heerlijke kop rijkgevulde erwtensoep met roggebrood gepresenteerd, een traditie die ook namens Saskia & Gerrit van ’t Hegse Stalleke in ere wordt gehouden.

De Rappe Wielen willen langs deze weg de uitbaters nog eens bedanken voor hun gastvrijheid, Leo voor zijn inzet en Dave proficiat wensen met zijn titel.

 

FOTOREEKS : Clubkampioenschap DRW 2021

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren