3e molenslop express

Het prille wielerseizoen is weer opgestart, de lente is in aantocht en dus komen de Rappe Wielen uit Weelde met hun semi-klassieker voor de dag.

Deze 4de Molenslop Express gaat dit jaar door op zaterdag 21 maart, uitgerekend als de lente officieel begint. Wij hopen dat de weergoden zich daarvan bewust zijn en er ook naar zullen handelen. 

4e Semi Klassieker.

Het is voor de vierde keer dat wij voor deze semi-klassieker aankloppen bij sporthal ’t Molenslop. En ook deze keer kunnen wij de deelnemers ( vorig jaar 700 ) weer een prachtig parkoers aanbieden. Er is keuze uit 4 afstanden : 66, 86, 107 of 127 km. Alle omlopen begeven zich over zeer goed berijdbare, rustige en langlopende Kempense en voornamelijk Noord-Brabantse binnenwegen. Afhankelijk van de gekozen afstand doorkruis je de gemeenten Baarle, Ulicoten, Minderhout, Meer en Meerseldreef in België en achtereenvolgens Castelré, Zundert, Rijsbergen, Galder, Sprundel, Rucphen, Chaam en Alphen in Noord-Brabant. Even leek het erop dat uitgestelde karnavaloptochten in Galder en Ulvenhout stokken in de wielen zouden steken, maar we zijn erin geslaagd beide hindernissen te ontwijken. Dat gebeurde wel ten koste (?) van de afstanden, die we noodgedwongen met 6 à 7 km hebben verlengd.  Er is een centrale bevoorradingspost bij garage Van Boxel in Galder, waar de langste afstanden 107 en 127 km een bijkomende prachtige lus maken, die we deze keer in omgekeerde richting laten afwerken. 

Start vanaf 07h 30.

Er kan gestart worden vanuit ’t Molenslop vanaf 7h30 tot 12h voor de 107/127 km en tot 14h voor de 66/86 km. De inschrijving bedraagt 4 euro voor leden VWB/Cycling Vlaanderen/NTFU en 6 euro voor niet-leden. Er is een bewaakte fietsstalling voorzien en uiteraard zijn de douches van de sporthal beschikbaar. Last but not least is er de gekende uitgebreide meerkeuze-bevoorrading (meer dan 10 verschillende lekkernijen) in Galder, die de wielertoeristen niet onberoerd zal laten. Wellicht gaan we er ook experimenteren met herbruikbare bekers.

Uit het Evaluatierapport_23-03-2019_-_Weelde_-_3de_Molenslop_Express247.pdf van de Vlaamse Wielrijdersbond van de uitgave 2019 blijkt overduidelijk dat de organisatie van deze semi-klassieker toen over de ganse lijn als uiterst positief werd gewaardeerd en wij gaan ons uiterste best doen om het deze keer nog eens over te doen. 

Daartoe rekenen wij op onze uitgebreide schare medewerkers en ook de uitbaters van ’t Molenslop en garage Van Boxel zullen hun duit in het zakje doen, waarvoor alvast reeds onze hartelijke dank. 

Tenslotte nog een hartelijk welkom aan alle deelnemende wielertoeristen en recreatieve fietsers !

logo drw 2015 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren