vtt2019 4

Rouwende gezichten in en rond Weelde en dat al enkele dagen voor Allerheiligen.

De aankomende regen zou de 25ste editie van de Veldtoertocht van De Rappe Wielen komen verstoren.

Dat deed hij slechts gedeeltelijk, want na een droge start kwam de teller toch nog net boven de 1000 deelnemers uit.

De terreinen van KSK Weelde en meer bepaald de knap vernieuwde accommodatie bleken andermaal een uitverkoren uitvalsbasis om de menigte te ontvangen.

De organisatie, WTC De Rappe Wielen i.s.m. de Sportdienst van de gemeente Ravels, had uiteindelijk toch nog wat geluk met het weer. Tot zowat half 10 bleef het droog, pas daarna begon het zachtjes te regenen. Het kon de pret echter niet drukken. Het merendeel van de sportievelingen kon hun krachtexploot of hun ontspannende fietstocht onder fraaie omstandigheden afwerken. Het parcours lag er haast perfect bij.

vtt2019 5vtt2019 6Onze mooie bossen en natuur blijven geliefd bij vele mountainbikers. De herfstkleurende dreven en smalle bospaadjes, ook wel single-tracks, zijn het ideale voer voor hen. En de mengeling met de technische Hoogeindse Bergen, de oversteek van het Militaire Vliegveld, het waanzinnig onderhouden ATB-Kempen parcours en het feeërieke domein Den Utrecht maakten ook nu de smaak nog zoeter.

Wat naslagwerk leerde de organisatie dat er weer vanuit allerlei contreien afvaardigingen naar Weelde kwamen afgezakt. Naast de vele honderden “streek-bikers” kwamen er ook uit het Waasland, uit Oost Vlaanderen, uit Limburg en uit Vlaams Brabant. Ook verscheidene Noorderburen namen een dagje vrijaf om hier te komen fietsen. Ruime groepen waren er ondermeer van WTC/ATB Den Eel,  Fietsvrienden Het IJsklokje, ATB Kempen, de Powerbikers en de clubs uit Oosthoven en Oud Turnhout. Allen droegen bij tot het succes van deze “Rondom Weelde”.  

In de kantine, bij een fris glas of ne warme koffie, maar ook de diverse mountainbike-forums werd weer met complimenten gestrooid. En dat over zowel de omlopen, de afpijling, de fantastische bevoorrading, de accommodatie als over het heerlijke broodje met spiegelei en spek dat achteraf werd aangeboden vanwege het 25-jarige jubileum van de toertocht.

Het bestuur en de leden van De Rappe Wielen willen via deze dan ook vele sportievelingen bedanken voor hun komst. De organisatie kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van Ravels, KSK Weelde, Comité Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, Defensie, de Kempische Aeroclub, ATB Kempen, alle sponsors, de familie M. Leemans, Ann, Linda, Peter, Rita, Jacqueline en Sofie. Merci allemaal. 

Jammer dat de dag nog werd afgesloten met een ongevalletje van één van de helpers. Bij het weg halen van de pijltjes kwam trouw DRW-lid Vic Bartels namelijk ten val en met een gebroken heup als diagnose kreeg de dag alsnog een wrange nasmaak. Wij wensen hem in ieder geval een goed herstel toe.  

De 26ste uitgave volgt op zondag 1 november 2020.  Dan wordt het zonder twijfel opnieuw top ! 

Namens het bestuur van WTC De Rappe Wielen / Inlichtingen P. de Rijk : Tel. 0471 830 142 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1rawepo camera Fotoreportage 25e VTT DRW 2019 - © Patrick dR

vtt2019 7 

1rawepo cameraFotoreportage 25e VTT DRW 2019 - © LJ Rawepo

vtt2019 2

1rawepo cameraFotoreportage 25e VTT DRW 2019 – © AV

vtt2019 1

1 filmcameraVideoreportage 25e VTT-DRW - © LJ Rawepo

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren