IMG 9251 003

De nieuwe clubkampioen van WTC De Rappe Wielen is bekend ! Afgelopen zondagochtend werd er voor die titel gestreden vanuit hun clubhuis ’t Hegse Stalleke in Weelde.

IMG 9240 00125 Leden van niet de grootste, maar wel de oudste wielertoeristenclub van onze gemeente zakten af naar de Hegge om er onder prima omstandigheden deel te nemen aan deze titelstrijd.

 

Sinds 2013 al kunnen de leden van de fietsclub zelf bepalen hoe hard ze willen rijden over een vooraf onbekend traject. Na het trekken van de startvolgorde en bij het aanvang van deze “tijdrit” moet men dus hun zelf gekozen snelheid doorgeven. Dat zijn snelheden, tussen 21 en 38 km/u, die ze gemiddeld over een vooraf ongekend terrein en zonder enige hulpmiddelen (gps, computerkes,…) zo dicht mogelijk moesten zien te benaderen. Een leuke formule waarbij iedereen evenveel kans maakt.IMG 9248 001

 

Secretaris en manusje-van-al Leo Lauwers zette het traject weer uit en nam ook de tijdwaarnemingen waar. Hij deed dat weer met de nodige animo. De kampioenschapsproef bleek exact 33,310 kilometer lang en bracht de deelnemers via de Hegge en de Schootseweg naar den Achtereel en zo via de ruilverkavelingswegen weer richting Singelstraat. Vervolgens slingerden ze naar het Geeneinde en reden door de Koningstraat naar Baarle om via de Gierlestraat en Nijhoven weer naar Weelde te fietsen langs de Meir en opnieuw de Hegge. En intussen moest er dus de goeie snelheid aangehouden blijven. Uiteindelijk legden 19 leden de proef te snel af, 6 deden er te lang over.

 

De uitslag was deze keer bijzonder, want voor het eerst in het bestaan van de club werden er 2 leden tot clubkampioenen uitgeroepen. IMG 9244 001En dat dat dan de twee boezemvrienden Vic Bartels en Jim Valk waren maakte het nog meer bijzonder… samen getraind zeker ? Vic die 36 km/u als gemiddelde koos reed 6 seconden te traag, Jim die 30 km/u beoogde reed 6 seconden te snel. Marc Gillis vervolledigde het podium, hij reed 7 seconden te traag.

 

Hekkensluiter werd het meest recente lid van de gele brigade Jonas Van Dijck die 9 minuten en 34 seconden te snel reed… Die eerste keer hé… IMG 9255 001Hij haalde wel maar liefst 37km/u. Andere laagvliegers die 36km/u of meer haalden waren winnaar Vic, Rudy Franck, Danny Voeten en Ivo de Rijk, laatstgenoemde was hiervan de snelste met een indrukwekkende snelheid van 38 km/u… “Moet er nog zand zijn…”

 

Na de bekendmaking van de uitslag was het weer tijd voor de overheerlijke snert (rijkgevulde erwtensoep met lekker brood), een traditie die in ere behouden blijft bij de club en die werd aangeboden door Saskia & Gerrit van ’t Hegse Stalleke.

 

De Rappe Wielen willen langs deze weg de uitbaters nog eens bedanken voor hun gastvrijheid, Leo voor zijn inzet en Vic en Jim proficiat wensen met hun titel.

 

FOTOREEKSClubkampioenschap 2019 WTC De Rappe Wielen (PdR)

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren