Staf Van Gils 5de HDR kop

De 5de Herdenkingsrit voor Staf Van Gils van afgelopen zaterdag bracht zo'n 80 fietsers in het zadel. De "Vrienden van het IJsklokje" organiseerden ook nu weer een geleide tocht om hun oud-lid en sponsor te eren. De familie Van Gils zag dat het goed was.

Staf Van_Gils_5de_HDR_2De opkomst was de vorige edities ietsje groter, maar de slechte weersvoorspellingen hielden wellicht toch wat sportievelingen thuis. Desondanks was men tevreden. De meeste clubs uit ons dorp stuurde een ruime afvaardiging naar de ijsfabriek aan de Elzenstraat in Weelde om mee te fietsen voor Staf. Jammer genoeg bleef het niet droog en de laatste 15 kilometers van de ongeveer 80km lange tocht moesten in de regen worden afgewerkt. Verschillende namen dan ook de korste weg huiswaarts, de rest reed nog door tot eindstation "Cafe De Coeck".

Staf Van_Gils_5de_HDR_3Daar kregen de deelnemers nog een drankje aangeboden namens weduwe Roosje en de familie Van Gils. Zij waren opnieuw vol lof voor de aanwezigen, de organisators en de seingevers-motorrijders. Ook langs deze weg wilden ze iedereen nog eens van harte bedanken.

 

Staf Van_Gils_5de_HDR_4Enige smet op deze editie was een vroege (eenzijdige) valpartij in het begin van de rit waarbij EEn van de fietsers een sleutelbeenbreuk opliep.

 

Staf Van Gils, de stichter van het IJsklokje, overleed op 12 oktober 2010 thuis geheel onverwacht. Hij was naast een harde werker ook een fervent fietser en via zijn bedrijf creeerde hij ook een groep fietsers die later "Vrienden van hetStaf Van_Gils_5de_HDR_5 IJsklokje" werden gedoopt. Deze groep wielertoeristen maalt nog wekelijks hun kilometers af. Toch blijft Staf bij velen in hart en daarom zal er wellicht ook volgend jaar weer een Herdenkingsrit worden gegeven.

Graag tot dan !Staf Van_Gils_5de_HDR_7Staf Van_Gils_5de_HDR_6Staf Van_Gils_5de_HDR

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren