Kermisrit 2015 kop

Het was de voorbije jaren wel eens anders, maar afgelopen zondag waren de weergoden het kermiscomite van de Weeldestraat nog eens gunstig gezind, tenminste in de voormiddag.
De hemel was wel bewolkt, maar een flauw zonnetje poogde af en toe de bovenhand te nemen. En zo konden de wielertoeristen van Groot Ravels en omstreken zich weer eens laten gaan in een gemengde groep fietsliefhebbers.

De motorrijders-001Deze jaarlijkse kermisrit was meteen de inzet van een heuse wielerhoogdag in de Weeldestraat, waar ’s middags ook werd gekoerst door 56 juniores, kerels van 17 en 18 jaar. De organisatie wreef zich even na 8 uur al in de handen, want de bosjes wielertoeristen stroomden toe. Een telling met het blote oog (toch vrij vertrouwelijk) telde ruim 150 sportievelingen die zich geroepen voelden acte-de-presence te geven aan de feesttent naast “De Bourgondische Brouwerij”.

De wielertoeristen-001“Aan de feesttent” was hier wel erg letterlijk voor sommigen want de organisatie ontving slecht inschrijfgeld van 129 fietsers, wat wil zeggen dat er tal van “zwartrijders” waren. Jammer als je weet dat het geld toekomt aan onze eigen kinderen. Hoe gaan we dat aanpakken, of beter nog, schrijf je volgend jaar gewoon in ! Dat was dan ook de enige smet op een perfecte organisatie.

De groepen werden weer netjes opgesplitst naar mate de gewenste snelheid, de motoren en volgwagens werden in gang gezet en de eerste groep kon vertrekken rond 8u15, enige tijd later gevolgd door de twee andere pelotons.De eerste_start_is_gegeven-001 Onderweg verliep alles naar wens, de snelheden werden redelijk gerespecteerd en op enkele lekke banden na waren er geen problemen.

Deze kermisrit van de Weeldestraat moet dan ook blijven bestaan, een verbroedering van al onze plaatselijke clubs, een rit waar kleuren van geen belang waren en iedereen werd gerespecteerd. Na afloop was er dus weer ruim de tijd om bij een goei pint, ne Leffe of een lekkere koffie wat na te kletsen. Bovendien konden de meesten nog huiswaarts keren met een prijs van de aanwezigheidstombola.De wielertoeristen_-_deel_2-001

Het kermiscomite dankt bij deze nog eens de plaatselijke wielerclubs voor hun medewerking en deelname, de gemotoriseerde (professionele) seingeversbrigade aangevuld met enkele plaatselijke motorvrienden voor de goede en veilige begeleiding, en de bedrijven die zorgden voor de volgwagens, inclusief chauffeurs. Zonder jullie inzet was deze organisatie niet mogelijk geweest, vandaar hartelijk dank en hopelijk tot volgend jaar. De opbrengst kwam geheel ten goede aan de kinderspelen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren