2013 -_Kermisrit_WeeldestraatNa twee kletsnatte edities, vorig jaar werd er zelfs niet eens gestart, mochten de wielertoeristen van Groot Ravels en omstreken – of wanen sommigen zich tegenwoordig renner - zich ook dit jaar weer eens uitleven bij de jaarlijkse Kermisrit, nog steeds de inzet van een heuse wielerhoogdag in de Weeldestraat. Zowat 110 fietsliefhebbers voelden zich geroepen om op deze frisse, winderige en bewolkte, maar droge ochtend acte-de-presence te geven aan de feesttent naast “De Bourgondische Brouwerij”.

De groepen werden netjes opgesplitst naar mate de gewenste snelheid, de motoren – wegens omstandigheden deze keer iets minder talrijk aanwezig – werden in gang gezet en de eerste groep kon vertrekken rond 8u20. Even later vertrokken de volgende twee peletons. De snelheden werden vrij goed gerespecteerd, al moet gezegd dat in het snelste peleton toch een en ander scheelde aan de structuur van het rijden. Hoe kan het anders dat reeds na goed 10 kilometer deelnemers moesten afhaken. De Kermisrit van Weeldestraat moet toch een verbroeding blijven van al onze omliggende clubs, een rit waar kleuren van geen belang mogen zijn en waar men mekaar niet hoeft te testen, daar zijn genoeg andere mogelijkheden voor. Maar laten we hieraan niet te veel tillen, iedereen bleef recht en de rest van de rit verliep goed, enkele lekke banden ten spijt. 

Na afloop kon er dus bij een goei pint, ne Leffe of een lekker bakkie nog flink nagebabbeld worden in de feesttent, en uiteindelijk ging haast iedereen nog naar huis met een prijs van de aanwezigheidstombola.  Het  Kermiscomite dankt bij deze nog eens de plaatselijke wielerclubs voor hun medewerking en deelname, de sympathieke motorvrienden voor de goede en veilige begeleiding en Gert Heyns (Algromac), Garage Jochems en Bezettingswerken Frederik Smets voor het ter beschikking stellen van de volgwagens, inclusief chauffeurs. Zonder jullie inzet was deze organisatie niet mogelijk geweest, vandaar hartelijk dank en hopelijk tot volgend jaar.

De opbrengst kwam geheel ten goede aan de kinderspelen.

Foto’s via onderstaande link : https://picasaweb.google.com/109314426655420336398/20130526KermisritWielertoeristenWeeldestraat?authkey=Gv1sRgCJSTgvTJt5WVbQ

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren