Ils VdM kop

Ils Van der Moeren uit Ravels-Eel heeft afgelopen weekend de puntjes nog eens op de "i" gezet, de kers op de taart zeg maar van een voortreffelijk cyclosportief seizoen. Nadat ze eerder dit jaar al op haast alle grote afspraken met de bloemen ging lopen, was ze ook afgelopen zondag primus bij "La Vosgienne" in Frankrijk.

Ils podium_Trois_BallonsIls is zo langzamerhand een begrip geworden binnen onze gemeente, eigenlijk zelfs in het hele mondiale wereldje van wielertoeristen en cyclosportieven. Zo pakte ze vorig jaar nog zilver op het WK in het Italiaanse Trentino. Ook voor 2014 had ze een aantal organisaties met stip aangeduid. De concurrentie was dus gewaarschuwd, want als de ranke uit Ravels-Eel ergens haar zinnen op zet dan is het opletten geblazen.

Trois-Ballons-hoogteprofielenHaar allereerste wedstrijd van 2014 reed Ils begin juni in de Franse Vogezen. Met "Les Trois Ballons" kreeg ze al meteen een mooie doch zeer pittige cyclosportive voor de wielen, net als de andere meer dan 4000 deelnemers. Er moesten daar 4300 hoogtemeters verwerkt worden over een afstand van 213 kilometer. Er werd geklommen op gekende cols als de Ballon de Belfahy (916m), de Ballon d’Alsace (1065m) en de Grand Ballon (1343m). Het bleek spek voor de bek van de Eelse "klimgeit", want na iets meer dan 7 uurs en 2 minuten kwam ze met een duizelingwekkend gemiddelde van dik 30 km/uur als eerste vrouw over de finish.

Ils GF_Eddy_Merckx_2014Ils Van der Moeren bleef sterk bezig want amper een week later schitterde ze weer in de Grand Fondo Eddy Merckx.  Start en aankomst lagen in Andenne en tijdens de 152 kilometer moesten er liefst 18 pittige hellingen overwonnen worden. En weer kwam onze dorpsgenote als eerste dame over de eindstreep. Toch was er enige teleurstelling toen bleek dat in het overall-klassement van de vrouwen de Nederlandse Margriet de Beus bovenaan stond en dat Ils daar pas als vijfde werd gerangschikt (op amper 7 seconden). Een vreemde kronkel in het reglement waar er gesproken wordt over de werkelijke tijd en de eindtijd zat daar voor iets tussen. In ieder geval won Ils wel in haar categorie met een gemiddelde dat aanleunde bij de 34 km/uur!

Podium GF_Eddy_Merckx_2014_f40Nog eens twee weken later was er de befaamde "La Marmotte", de stilaan legendarische en immens populaire klassieker in de Franse Alpen. Op het programma stonden 174 kilometers, liefst 5000 hoogtemeters en befaamde bergen als Bourg d’Oisans (717m), Col du Glandon (1,918m), Col du Télégraphe (1,570m), Col du Galibier (2,642m), Col du Lautaret (2,057m) en tot slot Alpe d’Huez (1,880m). En de winnaar bij de dames was...., juist ja ! Onze weelderige krullenbol finishte na amper 06:08:24 uur.

Op zaterdag 30 augustus stond de cyclosportive Vélomédiane Criquielion op het programma. Deze prachtige cyclo, vernoemd naar de succesvolle renner Claudy Criquielion, ging vanuit het toeristische dorpje La Roche over 170 kilometer en 3300 hoogtemeters. En ook tijdens deze zware tocht trapte Ils als het ware in de boter. Ze eindigde overall (inclusief mannen) 59ste van de ruim 1500 deelnemers en als beste dame had ze meer dan een kwartier voorsprong op de nummer twee. Haar ijzersterke tijd van 05:06:50 uur was goed voor een gemiddelde van boven de 33km/u. Knap alweer !

Ils Vosgienne_2014Vorige zondag lapte Ils daar nog vlug La Vosgienne aan toe. Deze cyclo die sinds 1996 1 maal per 2 jaar in de Franse Vogezen wordt verreden, is goed geschouwd een verkorte Les Trois Ballon. De afstand bedroeg 160 kilometers, de hoogtemeters 3200 meter. Mevrouw Van Der Moeren had er ook hier duidelijk zin in. Vanaf de start in Thann fladderde ze als een gevleugelde adelaar over de Col de Hundsruck, de Ballon d’Alsace, de Col du Page, de zware Col du Bramont, de Route American en de Col Amic. Van daaruit kon ze onbedreigd afdalen tot aan de finish in Thann. Van de zowat 600 vertrekkers was ze de 33ste overall, met haar gemiddelde van 30,5 km/u was ze veruit de eerste dame.

En dan vraag je je misschien af of Ils ook dit jaar deelneemt aan het WK. Het antwoord is nee. Dat WK vond reeds eind augustus plaats in het Sloveense Ljubljana.  

Ils Van Der Moeren toonde de afgelopen maanden dus nog maar eens hoe hard ze wel kan fietsen, hoe snel ze ook kan klimmen. We kunnen alleen maar bewondering hebben voor iemand die zo gepassioneerd voor haar hobby kan leven. Het is weinigen gegeven. Proficiat Ils met al deze knappe prestaties.

Ilse VdM front

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren