Kermisrit Front
Het was de voorbije jaren wel eens anders, maar afgelopen zondag waren de weergoden het kermiscomite van de Weeldestraat nog eens gunstig gezind. De lucht was licht bewolkt en bij momenten kwam een flauw zonnetje zelfs wat warmte bieden. En zo konden de wielertoeristen van Groot Ravels en omstreken – we zagen ook enkelingen uit Oosthoven en Baarle Hertog bijvoorbeeld - zich weer een laten gaan in een gemengde groep fietsliefhebbers.


Kermisrit prijzenDeze jaarlijkse kermisrit was meteen de inzet van een heuse wielerhoogdag in de Weeldestraat, waar ’s middags ook wedstrijden stonden gepland voor zowel nieuwelingen als juniores. De organisatie wreef zich even na 8 uur al in de handen, want precies 151 sportievelingen voelden zich geroepen acte-de-presence te geven aan de feesttent naast “De Bourgondische Brouwerij”. Het was alweer jaaaren geleden dat ze nog eens met zovelen waren.

De groepen werden weer netjes opgesplitst naar mate de gewenste snelheid, de motoren en volgwagens werden in gang gezet en de eerste groep kon vertrekken rond 8u20, enige tijd later gevolgd door de twee andere peletons. Onderweg verliep alles naar wens, de snelheden werden prima gerespecteerd en op enkele lekke banden na waren er geen technische problemen.

Deze kermisrit van de Weeldestraat werd er dan ook eentje om in te kaderen, zoals het hoort een verbroeding van al onze plaatselijke clubs, een rit waar kleuren van geen belang waren en iedereen werd gerespecteerd. Na afloop was er dus weer ruim de tijd om bij een goei pint, ne Leffe of een lekker koffie wa na te buurten. Bovendien konden de meesten nog huiswaarts keren met een prijs van de aanwezigheidstombola.

Kermisrit achterafHet kermiscomite dankt bij deze nog eens de plaatselijke wielerclubs voor hun medewerking en deelname, de sympathieke motorvrienden voor de goede en veilige begeleiding, en de bedrijven die zorgden voor de volgwagens, inclusief chauffeurs. Zonder jullie inzet was deze organisatie niet mogelijk geweest, vandaar hartelijk dank en hopelijk tot volgend jaar. De opbrengst kwam geheel ten goede aan de kinderspelen.

Fotoreeks : Kermisrit Weeldestraat 2014

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren