Molenslop Express_1Afgelopen weekend organiseerde WTC De Rappe Wielen haar eerste semi-klassieker voor de Vlaamse Wielrijdersbond. De 1ste Molenslop Express scoorde meteen goed, ondanks de barre weersvoorspellingen. Op het eind van de dag werd er afgeklokt op 535 deelnemers, de meesten volop tevreden maar ook afgepeigerd door de strakke wind die blies in de Noorderkempen en over de Brabantse wegen.

De intussen ruim veertig jaar oude club liet in het verleden al vaker een sterk staaltje van organiseren zien. Zo groeide hun veldtoertocht "Rondom Weelde", met jaarlijks op 1 november steeds rond de 1500 vertrekkers, uit tot een van de grootste evenementen binnen de gemeente Ravels. Daarnaast richt de club ieder seizoen een drietal wegritten in, waarvan de Herdenkingsrit Jefke de Rijk, een eerbetoon aan hun trouwe sponsor en lid, er eentje is.

Molenslop Express_2Nu werd voor het eerst een semi-klassieker gereden die de naam Molenslop Express meekreeg. Voor deze eerste uitgave konden de fietsers kiezen uit liefst vier afstanden, namelijk 60, 80, 105 of 120 kilometer. Onderweg, in het Nederlands Brabantse Galder, was een tussenstop voorzien waar de sportievelingen sportdrank, fruit en tal van versnaperingen kregen aangeboden. Alles verliep gesmeerd, enkele lekke banden ten spijt, en het zogenaamde "noodnummer" bleef onaangeroerd.

De enige tegenstander voor de fietsers was eigenlijk de wind, want die blies fors over de diverse omlopen. En hoewel de weerdiensten veel nattigheid hadden voorspeld, bleef dat gelukkig beperkt tot enkele korte buien, dit tot groot jolijt van de deelnemers en de organisatoren. Die laatsten konden met 535 inschrijvingen terugkijken op een geslaagd debuut.

De volgende inrichting van WTC De Rappe Wielen is er reeds op zondag 13 april. Dan presenteert men de 4de Herdenkingsrit Jefke de Rijk, een wegrit van 75 kilometer met vertrek tussen 7u30 en 10u30 bij hetzelfde Molenslop in Weelde.  

FOTOREEKS : 1ste Molenslop Express

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren