BK Gravel2024o 

Op woensdag 1 mei vindt het Belgisch kampioenschap gravel plaats, een evenement dat de prachtige grindwegen van de Kempen benut als parcours voor de wielrenners.

De race begint en eindigt in Turnhout, maar de route loopt voor een groot deel ook door Ravels.

Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, is het noodzakelijk dat het parcours vrij blijft van verkeer. Dit betekent dat er geen lokaal gemotoriseerd verkeer is toegestaan, hoewel fietsers en voetgangers op bepaalde tijden wel mogen oversteken.

Parcours gewijzigd wegens onberijdbaar.

Omdat gravel racers geen veldrijders zijn is het niet de gewoonte dat de fiets moet worden geschouderd zoals in het cross winterseizoen. Daarom zijn er enkele passages geschrapt uit de omloop zoals die eerst was uitgetekend. Hieronder kan u het nieuwe aangeoaste parcours downloaden in GPX format:

https://bkgravel.be/nl/het-parcours/

 

 Ook is het niet mogelijk om overal op het parcours de renners op te wachten wegens kwetsbaar natuurgebied (zie geel afgebakende zones op onderstaande afbeelding)

W2024 0506 Parcours visuals publiek 1920 x 1080 01

Welke impact heeft dit op Ravels?

Het parcours van het Belgisch Kampioenschap Gravel is gekend. Op woensdag 1 mei zullen de renners vertrekken en aankomen in Turnhout, maar passeren ook langs Ravels, Arendonk en Oud-Turnhout.

Gemotoriseerd verkeer zal het parcours niet kunnen volgen of kruisen. Het traject moet verkeersvrij blijven voor de veiligheid van de deelnemers, dus er is zelfs geen ‘plaatselijk verkeer’ mogelijk. Heb je je auto nodig tijdens het evenement, zoek dan van tevoren een parkeerplaats buiten het parcours.

Uiteraard wordt aan de hulpdiensten toegang verleend in geval van nood. Zij zullen altijd de route kunnen volgen of kruisen.

Het verkeer naar Ravels en Arendonk wordt via Weelde-Statie langs Turnhout omgeleid. Het parcours is afgesloten vanaf 12.00 tot 18.00 uur in Ravels. In de Koning Albertstraat wordt een parkeerverbod ingesteld om een vlotte doorstroming te garanderen.

Wil je komen kijken? Kom dan met de fiets of te voet….
Of boek een VIP Formule en geniet vanop de eerste rij van het tweede BK GRavel(s)

In stijl naar het BK GRavel(s)

BK GravelVIP2024

Omleiding

omleiding BK Gravel2024Tussen 12.00 en 18.00 uur zullen Klein Ravels (ter hoogte van de Goudbergstraat), Peelsestraat (tussen de Bigalstraat en de Warandestraat) en Arendonksesteenweg (ter hoogte van de Marneffedreef in de Gewestbossen) volledig afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. U wordt verzocht om een omleiding te volgen.

Voor het doorgaand verkeer vanuit Weelde richting Turnhout, dient u een omleiding te volgen via Weelde-Statie. Van hieruit kan men Turnhout bereiken. Deze omleiding geldt ook in de andere richting. Komt u van Turnhout en moet u richting Weelde of Poppel dan volgt u de omleiding via Weelde-Statie.

Komt u van Turnhout en moet u richting Ravels dan is dit mogelijk tot waar het parcours de weg kruist in Klein Ravels en Peelsestraat. De brug in Ravels blijft berijdbaar met de auto omdat de renners het jaagpad onder het kanaal gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de doorgang voor gemotoriseerd verkeer via de brug behouden blijft.

Moet u naar Arendonk? Volg dan de omleiding via Turnhout. Arendonk is tijdens de duur van de koers niet bereikbaar via de Arendonksesteenweg, aangezien het parcours door de Marneffedreef in de Gewestbossen loopt.

Tussen 12.00 uur en 18.00 uur is het Kijkverdriet niet bereikbaar met een voertuig omdat zowel de Arendonksesteenweg als De Lusthoven worden afgesloten vanwege de koers. Gelieve hiermee rekening te houden.

Busvervoer De Lijn

De lijnbussen op de lijn 450 zullen een omleiding volgen via Weelde-Statie en pas vanaf Weelde richting Tilburg bedienen. Ravels en Ravels-Eel zullen vanaf 12.00 uur niet meer bediend worden.

Bekijk hier de werkregeling van De Lijn - LIJN 450 - richting Turnhout 

Bekijk hier de werkregeling van De Lijn - LIJN 450 - richting Tilburg 

Zwakke weggebruiker

Zwakke weggebruikers zoals wandelaars en fietsers krijgen op geregelde tijdstippen doorgang.

www.ravels.be/bkgravel

BK Gravel2024 technische gids 

© RAWEPO

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren