IMG 2585

De inmiddels 28ste editie van de jaarlijks op 1 november terugkerende veldtoertocht “Rondom Weelde” kreeg dit jaar te kampen met weersvoorspellers die al dagen geen al te goede hoop gaven voor de dag van Allerheiligen.

Uiteindelijk liep het zoals gewoonlijk anders en kreeg men in Weelde een behoorlijk herfstweertje met zelfs een streepje zon. Toch hadden sommigen van te voren al andere plannen gemaakt zodat het deelnemersaantal stopte bij 760.

De organisatie, Koninklijke WTC De Rappe Wielen ism de Sportdienst van Ravels, zag weer een grote diversiteit aan sportievelingen passeren. Zo doken ook heel wat vrouwen en kinderen de fraaie bossen in, komende uit alle windstreken, zelfs uit Nederland waar Allerheiligen helemaal geen vrije dag is.

vtt drw2023 1

Nat maar berijdbaar 

Het parcours had nog redelijk weerstaan aan de buien die enkele dagen van te voren het weerbeeld bepaalden. Wel moest op enkele stroken vakkundig naast modderstroken en plassen gestuurd worden. Verder was het vooral genieten van de mooie natuur en kleurige bossen die onze gemeente en de omliggenden rijk zijn. Bovendien lag het ATB parcours in Ravels er opnieuw fantastisch bij, deze passage blijft een meerwaarde voor deze VTT-klassieker.

vtt drw2023 2

Hartverwarmende reacties 

De reacties achteraf waren weer lovend en hartverwarmend voor de organisatie. Vooral de prachtige omlopen,  de prima afpijling en de buffet-bevoorrading kregen een dikke duim. En wat ook fijn was, de noodlijn bleef onaangeroerd. Al is er wel weet van enkele schuivers en buitelingen zonder erg.

vtt drw2023 3

Steun van partners

WTC De Rappe Wielen kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van de gemeente Ravels, KSK Weelde, Comite Gilseinde, team ATB Kempen, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, alle sponsors met in het bijzonder Bart & Katja de Bresser van Jumbo Baarle Nassau en Ann, Jacqueline, Rita en Luc. Merci allemaal, ook diegene die we per toeval over het hoofd zagen.

vtt drw2023 4

Volgende editie 

De volgende, 29ste  uitgave volgt op vrijdag 1 november 2024, iets om nu al naar uit te kijken. Tot volgend jaar !

Namens het bestuur van KWTC De Rappe Wielen / Inlichtingen P. de Rijk : Tel. 0471 830 142 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1rawepo camera FOTOREPORTAGE © RAWEPO

Fotografen Luc jansens en Patrick de Rijk waren present voor de reportages

vtt drw2023 5

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren