atb podium

Naast de provinciale kampioenschappen voor volwassenen werden op zaterdag onder dezelfde schitterende weersomstandigheden ook de Flanders MTB Kids Series afgewerkt met veel lokale rijders.

Ook in de MTB -XCO klasse was de omloop van ATB Kempen de uitverkoren plaats om het provinciale kampioenschap te betwisten.

atb100

Zaterdag.

Zowel jongens als meisjes konden er met, maar ook zonder vergunning een reeks rijden en zich meten met hun leeftijdsgenoten wat verrassende resultaten liet optekenen.

De uitslagen van de vergunninghouders  kan u hier terugvinden:

Ravels Mountainbike Flanders Kids Series 

De uitslagen van onze lokale rijders zonder vergunning die met een dagpasje aan de start verschenen kan u hieronder terugvinden. Als de pagina niet zichtbaar is moet u even op de onderstaande link klikken.

Ravels Mountainbike Dikke Banden Races ATB KEMPEN (Niet vergunninghouders)

atb arne

tb mats

Deze reeks die even na de middag werd verreden was goed gestoffeerd met jongens en meiden die op het lokale ATB parcours regelmatig hun rondjes komen rijden, maar niet de ambitie of de mogelijkheden hebben om zich wekelijks te gaan meten met andere MTB rijders.

De podia na de wedstrijden tonen hoeveel plezier de kids hadden, zeker wanneer ze in hun goodie bags hadden gekeken.

Ook zondag werd er aardig wat afgefietst op de populaire omloop aan de Raaftuinweg.

Steeds meer mensen lijken hun weg te vinden naar de dikke banden races en het was er dan ook een drukte van jewelste op en rond het skate park. Er was zelfs op de parking aan KFC Flandria amper een parkingplaatsje te vinden.

Er werden dan ook vele wedstrijden betwist en ook hier waren er speciale reeksen voorzien om de lokale rijders een kans te geven zich te meten met de andere rijders die niet de ambitie hebben om elke week het Vlaamse land af te schuimen, maar toch eens hun eigen kunnen op de proef stellen tegenover de rest van het peloton.

atb fiene

Dat de Ravelse bossen en het kronkelige ATB parcours geliefd zijn onder de MTB rijders mag duidelijk zijn. Hoewel sommige stampers liever lange lanen rijden is er toch een groeiend aantal renners die het geweldig vinden dat dit technische parcours iedereen op elk moment kan verrassen. Zelfs de technisch beste renners maken hier onherroepelijk foutjes die onmiddellijk worden afgestraft. Dat maakt dat een wedstrijd nooit gereden is voor de finishlijn is overschreden.  De renners uit andere Vlaamse contreien zijn niet stiekem jaloers, ze komen er ook rond voor uit, zo getuigde één der deelnemers uit Gent vanmorgen al met een lovende email. Hij kon niet wachten vooraleer er nog eens een wedstrijd zal worden betwist om terug richting ATB Kempen te komen.

Uitslagen

Ravels Mountainbike Flanders XCO Series 

 

1rawepo cameraFOTOREPORTAGE DIKKE BANDEN RACE ATB KEMPEN © RAWEPO

 atb lotte

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren