VTT hoofding

Een zeer geslaagde editie is het geworden, de alweer 27ste en jaarlijks op 1 november terugkerende veldtoertocht “Rondom Weelde”.

De organisatie, de Sportdienst van Ravels en WTC De Rappe Wielen, kwamen na wat telwerk uit op 1150 deelnemers.

VTT 2022 2 001UItzonderlijk weer

Het uitzonderlijk mooie najaarsweertje zal zeker bijgedragen hebben tot dit succes, maar zeker ook de goeie reputatie die de tocht in de loop der jaren verwierf.  
Hierdoor konden de organisatoren naast de vele lokale rijders alweer tal van bikers ontvangen die een hele trip aflegden alvorens in het noorden van Kempen te arriveren.

Deelnemers uit heel Vlaanderen , maar ook uit Nederland.

Bij het overlopen van de lijst met vertrekkers zagen we zelfs Blankenberge voorbij komen. Ook de Oost-Vlaamse dorpen Hamme, Knesselare, Stekene, Haasdonk en Verrebroek en Nieuwrode en Zemst uit Vlaams-Brabant kwamen voor.

Ook uit Nederland, 1 november is er nochtans geen vrije dag, kwamen heel wat fietsliefhebbers opdagen, vooral VTT 2022 3 001VTT 2022 1 001dan uit Baarle Nassau en Ulicoten.

Het grote merendeel kwam uiteraard uit de Kempen en het Antwerpse (Kontich, Hoboken, Deurne, Kapellen,..). Grote afvaardigingen noteerden we van WTC Onze Hoop, De Safierkes Oosthoven, MTB Den Eel, Vrienden van het Ijsklokje, Powerbikers, Tourmalet en ATB Kempen. Maar ook alle anderen, in clubverband of individueel, kleurden de dag mee.

Wondermooie natuur rondom Weelde

Het droge en veelal zonnige weer van de laatste weken had van het parcours een echt paradijs gemaakt. Op enkele VTT 2022 7 001VTT 2022 5 001stroken na lag alles kurkdroog en de herfst kleurde de bossen wonderschoon, toch voor diegenen die ook tijd namen om even rond te kijken tijdens hun tocht. Onze natuur is toch zo schoon !

Ondanks deze condities maakten sommigen toch weer eens kennis met moeder aarde. Blessures bleven, op een wat lichte pijntjes na, gelukkig uit. En ook het materiaal bleef op enkele lekke banden en kapotte kettingen na geheel intact.

 Lovende reacties

De reacties na afloop, bij een frisse pint of ne lekkere koffie in de gezellige kantine VTT 2022 6 001of op het terras, waren weer deugddoend voor de hele groep helpers aan dit evenement.

Zij willen via deze dan ook vele sportievelingen bedanken voor hun komst. WTC De Rappe Wielen kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van Ravels, KSK Weelde, De helpende handen van het Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, de privé-grond eigenaren, Defensie, de Kempische Aeroclub, ATB Kempen, alle sponsors, de familie M. Leemans, Ann, François, Rita, Luc, Ludo en Jacqueline en haar kleinkinderen. Merci allemaal, ook diegene die we per toeval over het hoofd zagen.

VTT 2022 4 001De volgende en 28ste uitgave volgt zeker op woensdag 1 november 2023. Tot volgend jaar alvast!

 Namens het bestuur van WTC De Rappe Wielen / Inlichtingen P. de Rijk : Tel. 0479-593 453 en 0471-830 142 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

1rawepo cameraFOTOREPORTAGE 1: 27e Rondom Weelde (PdR)

1rawepo cameraFOTOREPORTAGE 2:  27e Rondom Weelde (Luc Jansens) 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren