VTT Weelde 2018 7 001

Ze hebben het weer gefikst op 1 november ! Tussen een kletsnatte dinsdag en langdurige regen op donderdagnamiddag in konden de mountainbikers bij prima herfstweer opnieuw heerlijk toeren in de Ravelse bossen en die van de omliggende gemeenten. Ook de 24ste veldtoertocht “Rondom Weelde” werd een heerlijke uitgave.

VTT Weelde 2018 1 001De organiserende Rappe Wielen, met de Ravelse Sportdienst in steun, konden gisteren 1250 deelnemers optekenen. Da’s geen record aantal, maar het werd wel een haast perfecte jaargang.

“We hebben ervan genoten”, riepen twee sportieve dames ons toe. “Nu nog even losfietsen, we hebben onze auto namelijk even verderop staan… in Merksplas. Vandaaruit rijden we terug naar het Antwerpse”. Uit die contreien zagen we er trouwens nog veel voorbijflitsen, we herinneren ons nog Hoboken, Wuustwezel, Kalmthout, Brecht en Antwerpen zelf. Verder nog fietsers van Lommel tot Eindhout en van Mechelen tot Vrasene bij Beveren.

VTT Weelde 2018 2De grootste afvaardigingen kwamen van WTC Papillon uit Minderhout, de Slijkdabbers uit Olen, de Bokkenspurters uit Vosselaar, De Gammelse Wielervrienden uit Rijkevorsel, De Midweek Specials uit Merksplas, Liever Bergaf uit Wechelderzande, De Hoogstraatse Wielertoeristen, KWB Zoersel, de Wielertoeristen Kasterlee, Wielertoervereniging Alphen, De Tourmalet uit Baarle en van onze eigenste ATB Kempen, MTB Den Eel, Wielervrienden IJsklokje en de Powerbikers. Ook uit Ulvenhout kwamen ze met een tiental afgezakt naar het sportcomplex van KSK Weelde.

VTT Weelde 2018 4 VTT Weelde 2018

De omlopen lagen er geweldig bij, de buien van afgelopen dinsdag hadden de condities blijkbaar nog fel verbeterd. De zeldzame plasjes op het parcours konden simpel omzeilt worden zodat ook nu stevig tempo kon gemaakt worden doorheen de wonderschone natuur en bossen van onze gemeente die van Reusel-De Mierden. De passage over de Hoogeindse bergen, de overtocht van het militaire vliegveld, de immer geliefde goed onderhouden en technische ATB-Kempen track, de prachtige Staatsbossen en de paadjes doorheen het wonderschone Landgoed De Utrecht, hun aaneenschakeling was werkelijk een lust voor iedere participant.

VTT Weelde 2018 5Een wellicht gebroken sleutelbeen voor een deelnemer uit Lier was het enige minpunt dat we konden optekenen. Dat hoorden en lazen we achteraf dan ook van deelnemers en op enkele MTB-forums. Er was weer veel lof voor zowel parcours, bevoorrading, uitpijling, accommodatie en organisatie globaal. “Wat een prachtrit”, “zeer mooie verzorgde rit”, “geweldige tocht”, “goede organisatie, top gewoon”,….het is slechts een kleine bloemlezing.

 

VTT Weelde 2018 6WTC De Rappe Wielen kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van de gemeente Ravels, de Politie van Ravels, KSK Weelde, Comité Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, Defensie, K.A.C., alle sponsors met in het bijzonder Bart & Katja de Bresser van Jumbo Baarle Nassau, ATB Kempen voor hun prima onderhouden parcours, fotograaf Luc van Rawepo Nieuws & Sport en de vele helpende vrouwenhanden. Merci allemaal, ook diegene die per toeval over het hoofd gezien zijn.

Op vrijdag 1 november 2019 volgt de 25ste jubileum-editie. Er is beloofd dat er wat extra’s zit aan te komen, noteer hem alvast in je agenda ! 

Namens het bestuur van WTC De Rappe Wielen / Inlichtingen P. de Rijk : Tel. 0471 830 142 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

1rawepo cameraFOTOREPORTAGES VTT 24e RONDOM WEELDE  © RAWEPO

DEEL 1  -  PdR

DEEL 2  -  Luc J

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren