ATB Ladies4

ATB Kempen startte gisteren met een speciale meisjesopleiding voor meisjes die in wedstrijdverband de mountainbike sport beoefenen.

Je ziet steeds meer meisjes die de weg vinden naar het stoere mountainbiken, toch blijft er voor sommigen nog een drempel te overwinnen.

Girls only.

ATB Ladies2ATB Ladies3Daarom is er vanuit Cycling Vlaanderen het initiatief genomen om het voor meisjes aantrekkelijker te maken om de eerste stap te maken naar de MTB sport.

Voor velen is het vanzelfsprekend om tussen de jongens als een echte “gamine” te gedragen, voor andere meer introverte meiden is er net iets meer nodig op zich goed te voelen en daarom is dit initiatief lovenswaardig. Er kunnen niet genoeg kinderen gaan sporten, dat is alleen maar goed voor de zelfontplooiing  als kind.

ATB Kempen en Off Road Club 2000 Dessel hebben voor deze trainingscursus de handen in elkaar geslagen en hebben een eerste reeks lessen geprogrammeerd op verschillende locaties.

Gisteren vond de eerste training plaats in Ravels waar de meisjes van uiteenlopende leeftijd met behendigheidsoefeningen hun skills mochten tonen onder begeleiding van niemand minder dan Petra Mermans.

Na een MTB carrière van 12 jaar en vele nationale titels besloot Petra enkele jaren terug om haar fiets aan de haak te hangen en te stoppen met competitiesport ten voordele van de jeugdopleiding om op deze manier haar ervaring door te geven aan de komende generaties. Dat ze hierbij ook voor onze meisjes apart tijd maakt is alleen maar aantrekkelijker voor de meiden die de goede raad van Petra met veel enthousiasme aannemen.

 

Fietsbeheersing. 

Gisteren ging het vooral om fietscontrole en evenwicht. De volgende weken zal er ook aan andere aspecten aandacht worden besteed zodat heel de trukendoos van het mountainbiken straks voor deze meisjes geen geheimen meer gaat hebben  en ze de strijd met de jongens zonder verpinken aan kunnen gaan.

 

Ben jij lid van ATB Kempen of Off Road Dessel met wedstrijdformule (licentie of funvergunning), dan kan je deelnemen aan de volgende trainingen:

Dinsdag 15/5: 18.30 – 20.00 u, Ravels (Raaftuinweg 8)     

Dinsdag 22/5: 18.30 – 20.00 u, Dessel (Sportpark, Brasel)

Dinsdag 29/5: 18.30 – 20.00 u, Kasterlee (Sporthal)

Dinsdag 5/6: 18.30 – 20.00 u, Herentals (Bosbergen, parking kerkhof)

Dinsdag 28/8: 18.30 – 20.00 u, Lichtaart (Floreal)

Dinsdag 11/9: 18.30 – 20.00 u, Dessel (Sportpark, Brasel)

Dinsdag 18/9: 18.30 – 20.00 u, Ravels (Raaftuinweg 8)

ATB Ladies1 

Ook aandacht voor meisjes recreanten op woensdag 26  september. 

Anderzijds zullen we op woensdag 26 september (18.00 - 19.45)  een initiatie organiseren voor recreanten (enkel meisjes). We trachten hier ook meisjes te bereiken die nog geen fiets hebben. We dienen dan wel vooraf te weten welke maten we moeten voorzien... Deze communicatie en inschrijving zal volgen op de website van ATB Kempen : https://www.atbkempen.be/

Cycling Vlaanderen en Sport Vlaanderen willen de sportclubs zo mee ondersteunen om meer meisjes op de fiets te krijgen.

 

MTB girlpower !

Een initiatief met ondersteuning van Cycling Vlaanderen en Sport Vlaanderen.

Voor meer info: Tom Bertels en Petra Mermans

 

1rawepo camera     Fotoreportage Girl Power   © RAWEPO  |  @ndreJ

ATB Ladies5

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren