VTT Weelde 2017 kop

Het is toch wat met 1 november… Al jaren kunnen de inrichters van de veldtoertocht in Weelde op prachtig najaarsweer rekenen. Met de 23ste editie van “Rondom Weelde” van afgelopen woensdag was dat niet anders en zo kregen de bijna 1500 sporters opnieuw een prachtig en snel parcours voorgeschoteld.

VTT Weelde 2017 2De organisatie, dat zijn WTC De Rappe Wielen ism de Sportdienst van de gemeente Ravels, mocht exact 1471 deelnemers registreren en dat was een buiten verwachting fantastisch succes. “Ik kon helemaal vanuit Kortrijk”, hoorde we een sportieve dame zeggen, wellicht had zij er de meeste kilometers met haar wagen opzitten. Uit de einduitslag bleek trouwens dat er weer vanuit alle windstreken volk kwam afgezakt naar Weelde. Naast honderden zogenaamde thuisrijders merkten we ook bikers op vanuit Vlaanderen, Limburg, Brabant en ook vanuit Nederland. Onze Noorderburen steken eveneens maar al te graag de grens over om door onze schitterende natuur te rijden.

VTT Weelde 2017 3Het parcours was netjes droog gewaaid na de eerdere regenbuien en slechts sporadisch moest de gashendel wat terug gedraaid worden. Verder was het als vanouds genieten van de mooie natuur en bossen die de gemeente Ravels en ook die van Reusel-De Mierden rijk zijn. De fietsers konden zich uitleven op de vele single-tracks, op de kronkels doorheen de Hoogeindse bergen, bij hun passage over het vliegveld of op de fraaie en technische ATB-Kempen omloop.

VTT Weelde 2017 4Enige smet was dit jaar een wellicht gebroken sleutelbeen voor een deelnemer uit Alphen. Maar verder bleef de noodlijn ongeroerd. De reacties achteraf, ondermeer op de diverse mountainbike forums spraken andermaal voor zich. Al die lof voor zowel parcours, bevoorrading, afpijling, accommodatie als organisatie in zijn geheel moeten voor de inrichters een enorme voldoening geven. (Verslag van een deelnemer via MTB-YOU)

Tussen de deelnemers uit eigen regio zaten grote groepen van ondermeer WTC/ATB Den Eel, de Powerbikers, de IJsklokjes, ATB Kempen, Onze Hoop Oud-Turnhout en uit Arendonk. Opvallend ook de vele jeugdigen, waaronder vele leden van de BMX-Devils, die de mooie Kidstoer afhaspelden. Het is trouwens ook mooi om te zien dat heel wat wielertoppers zich in conditie komen houden in Weelde. Zo zagen we renners als Michael Van Staeyen, Boy Van Poppel, gewezen Belgisch Kampioene Kaat Hannes en Senne Leysen hun kunsten vertonen. Ook zij droegen bij tot het succes van deze “Rondom Weelde”.

VTT Weelde 2017 5WTC De Rappe Wielen kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van de gemeente Ravels, de Politie van Ravels, KSK Weelde, Comite Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, Defensie, K.A.C., alle sponsors met in het bijzonder Bart & Katja de Bresser van Jumbo Baarle Nassau en Aquarius, ATB Kempen, de familie M. Leemans, de fotografen van Rawepo Nieuws & Sport en de vele helpende vrouwenhanden. Merci allemaal, ook diegene die per toeval over het hoofd gezien zijn.

VTT Weelde 2017 7De volgende en 24ste uitgave volgt op donderdag 1 november 2018. Schrijf maar op dat het ook dan weer top zal zijn ! 

Namens het bestuur van WTC De Rappe Wielen / Inlichtingen P. de Rijk : Tel. 0471 830 142 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

FOTOREPORTAGES :

VTT De rappe Wielen 2017 – deel 1 : passage ATB tussen 8 en 9u (LJ)
VTT De rappe Wielen 2017 – deel 2 : passage ATB tussen 9 en 10u (LJ)
VTT De rappe Wielen 2017 – deel 3 : passage ATB tussen 10 en 11u (LJ)

VTT De Rappe Wielen 2017 – deel 4 :algemeen start & bevoorrading

VTT De Rappe Wielen 2017 vooraf : Voorbereiding toertocht

VTT Weelde 2017 10VTT Weelde 2017 9VTT Weelde 2017 8VTT Weelde 2017 6VTT Weelde 2017 1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren