loopfietskes2

Het is al enkele jaren zo dat de mountainbikevereniging van Ravels, ATB Kempen een kids race organiseert.

Op deze manier kunnen de kleinsten zich ook eens onderscheiden in de sport die ze hun mama of papa regelmatig zien beoefenen, of gewoon zomaar eens voor de lol om mee te strijden in een koerske op hun niveau.

 

loopfietskes1

Loopfietskes…

Als eerste kwamen de loopfietskes aan de start, de allerjongsten hadden het minst geduld om hun kunsten en snelheid te etaleren.

Ze kwamen in verschillende soorten en maten, de loopfietsjes. Er waren gesofistikeerde modellen bij in superhero kleurtjes…. maar er waren er ook die het bij oeroud vakmanschap hielden. Deze waren in hout vervaardigd en daarom niet minder snel. Hier en daar was er ook een salonmodelletje bij dat voor de eerste keer buitenkwam na een leven rond de salontafel draaien.

Met twaalf waren ze … en allemaal op en top gemotiveerd om te schitteren voor de familie en vrienden.

De uitslag is niet echt belangrijk maar de stralende gezichtjes op het grote podium waar ze na afloop allemaal op mochten klimmen was al een beloning op zich voor de supporters.

 

kids1

Reeks met recreatieve rijdertjes en wedstrijdrijders.

De grotere jongens en meisjes werden onderverdeeld naar gelang de ouderdom, maar er werd ook gekeken of ze al ervaring hadden in het mountainbiken. Sommigen onder hen trainen al volop mee met de wedstrijdrijders op woensdag zodat deze “renners” in de laatste categorie mochten/moesten starten.

Bij de recreatieve rijders ging er ook al eens eentje over de kop, niet omwille van het stuntelen maar meer omdat de focus te groot was om een goede prestatie te leveren.

Het enthousiasme is echter overal even groot, ook bij de mama’s en de papa’s. Uitgeput hollen ze achter hun kroost aan om er toch maar zeker bij te zijn als er eentje de mist of het decor in gaat. Alles verloopt echter  prima, hier en daar een kras op de karosserie zorgt voor meer karakter en daar is nog niemand van gestorven.

Ook in deze reeksen blinken de winnaars van trots op het podium, hoewel de pretoogjes bij de anderen die onderaan het podium plaats komen nemen niet minder groot is.

Indien uw peuter, zoon of dochter aan uw hoofd blijft zagen dat je zijn opborrelend talent niet kan en mag negeren kan u contact opnemen met de verantwoordelijken van ATB Kempen.

U kan alle info vinden onder het menu JEUGD  bij www.atbkempen.be

 

1rawepo camera    Fotoreportage © ATB Kempen

 Klik hierboven om een uitgebreide fotoreportage te bekijken van de wedstrijden.

 

loopfietskeskids2kids3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren