VTT DRW kop

Wanneer Allerheiligen en Weelde aan elkaar gelinkt worden weten de mountainbikers meteen waar de lamp brand!

Ook dit jaar kwamen ze weer massaal afgezakt naar de terreinen van KSK Weelde om deel te nemen aan de inmiddels 22ste "Rondom Weelde" van WTC De Rappe Wielen. Onder uitstekende condities werden de kilometers afgemaald.

VTT DRW_3De organisatie, WTC De Rappe Wielen i.s.m. de Sportdienst van de gemeente Ravels, kon rekenen op zowat 1400 deelnemers, een geweldig succes. Uit de statistieken achteraf bleek weer dat vanuit alle windstreken volk kwam afgezakt naar ons Kempendorp. Naast de vele honderden regionalen merkten we ook bikers op van bijvoorbeeld het Limburgse Hamont-Achel en Meeuwen-Gruitrode, het Brabantse Ramsdonk en Tienen, van Brussel zelf, van het Antwerpse Stabroek en Essen, van het Oost-Vlaamse Moerzeke en Kruibeke en van zelfs het West-Vlaamse Kortrijk. En ook onze Noorderburen gingen de grens over, komende van Baarle-Nassau en Ulicoten uiteraard, maar ook van verder af, en dat ondanks het feit dat 1 november geen vrije dag is in Nederland.

VTT DRW_1Dit alles is alweer het bewijs dat onze bossen en natuur echt wel een grote aantrekkingskracht hebben, ook bij MTB’rs. De boswegen, de dreven en de single-tracks lagen er vanwege het droge en veelal zonnige weer van de laatste dagen fantastisch bij. De vele bossen, ook die van Reusel-De Mierden en domein Den Utrecht, waren werkelijk een kleurrijk paradijs om door te fietsen.

VTT DRW_4Deze uitstekende condities brachten ook mee dat er zich amper incidenten voor deden. Het noodnummer helemaal onaangeroerd, preventief werd wel een dokter opgeroepen omdat een deelnemer even onwel werd. Verder waren er enkel wat technische probleempjes, zoals lekke banden en versnellingsproblemen.

De reacties na afloop, zowel aan den toog bij een lekker glas als op de diverse mountainbike-forums, waren weer deugddoend voor de grote groep helpers aan deze toertocht. H Al die lof voor zowel parcours, bevoorrading, afpijling, accommodatie als organisatie in zijn geheel moeten voor de inrichters een enorme voldoening geven.VTT DRW_2

Tussen de deelnemers uit eigen regio zaten grote groepen van ondermeer WTC/ATB Den Eel, de Powerbikers, de IJsklokjes, ATB Kempen, de club van Poppel, Onze Hoop Oud-Turnhout en uit Arendonk. Opvallend ook de vele jeugdigen, waaronder vele leden van de BMX-Devils, die de mooie Kidstoer afhaspelden. Ook zij droegen bij tot het succes van deze “Rondom Weelde”.VTT DRW_5

Het bestuur en de leden van De Rappe Wielen willen via deze dan ook vele sportievelingen bedanken voor hun komst. De organisatie kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van Ravels, KSK Weelde, Comité Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, Defensie, de Kempische Aeroclub, ATB Kempen, alle sponsors, de familie M. Leemans, de familie A.Sels, Jeanne, Maria, Ann, Linda, Peter, Jeannine, Jacqueline, Sofie, Rita en Nienke. Merci allemaal, ook diegenen die we per toeval over het hoofd zagen.

De volgende en 23ste uitgave volgt op woensdag 1 november 2017. Schrijf maar op dat het ook dan weer oké zal zijn !

{halloween} 

 

 

1rawepo cameraFOTOREEKS : VTT Rondom Weelde 2016 - Baetenheide (PdR)

 

1rawepo cameraFotoreeksen VTT Rondom Weelde 2016 - Kantine ATB Kempen 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren