IMG 7965Allerheiligen, die van hierboven waren de inrichters van de veldtoertocht in Weelde gunstig gezind. Editie 19 intussen van wat heet “Rondom Weelde”, de traditionele hoogdag voor de mountainbikers op 1 november, kreeg droog najaarsweer. De buienlijn scheerde de regio Turnhout dan wel, de vele deelnemers konden onder mooie condities hun kilometers afmalen.

De organisatie, WTC De Rappe Wielen ism de Sportdienst van de gemeente Ravels, kon rekenen op bijna 1500 deelnemers, een fantastisch succes.  Uit de gescande vergunningen en de daginschrijvingen kon andermaal opgemaakt worden dat er weer vanuit alle windstreken volk kwam afgezakt naar Weelde.  Naast honderden zogenaamde thuisrijders merkten we ook bikers op vanuit dorpen als Vrasene, Sint-Gillis-Waas, Aartselaar, Rijmenam, Niel, Lier, Herselt, Westerlo, Langdorp, Oud-Heverlee en zelfs uit onze grootstad Brussel. IMG 7939Ook vanuit het Antwerps, denk aan Borgerhout, Kontich, Ekeren, Stabroek, Schoten, Brecht, Essen en Wuustwezel, zakten er velen af naar de Noorderkempen. En ook onze Noorderburen gingen de grens over, komende van Baarle-Nassau en Ulicoten uiteraard, maar ook vanuit ’s Hertogenbosch, Eindhoven, Waalre, Oosterhout, Breda, Hoogerheide of zelfs Halsteren.

Het parcours was netjes droog gewaaid nadat het eerder moest weerstaan aan de vele buien van oktober. Slechts sporadisch moest de gashendel vol open om op snelheid te blijven. Verder was het als vanouds genieten van de mooie natuur en bossen die de gemeente Ravels en ook die van Reusel-De Mierden rijk is.  Enige smet was dit jaar een oproep naar de 112 om een gekwetste dorpeling naar de spoeddienst te brengen met een schouderblessure. Ondanks meerdere koprollen en duikingen was dit gelukkig de enige met gevolgen. De reacties achteraf, op het forum van de clubwebsite en op de diverse mountainbike forums spraken andermaal voor zich. Al die lof voor zowel parcours, bevoorrading, afpijling, accommodatie en organisatie in zijn geheel moeten voor de inrichters een enorme voldoening geven.

Tussen de deelnemers uit eigen regio zaten grote groepen van ondermeer WTC/ATB Den Eel,  de Powerbikers, de IJsklokjes, ATB Kempen, Onze Hoop Oud-Turnhout en uit Arendonk. Opvallend ook de vele jeugdigen, waaronder vele leden van de BMX-Devils, die de mooie Kidstoer afhaspelden. Ook zij droegen bij tot het succes van deze “Rondom Weelde”. 

IMG 4307WTC De Rappe Wielen kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van de gemeente Ravels, de Politie van Ravels, KSK Weelde, Comite Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, foto-team Rawepo, alle sponsors met in het bijzonder Bart & Katja de Bresser van Jumbo Baarle Nassau, Sponser Sport Food en Omnicol, de familie M. Leemans, de familie A.Sels, Jeanne, Maria, Ann, Jeannine, Denise, Simonne, Inge, Nancy en Rita, en de helpende kinderhanden. Merci allemaal, ook diegene die per toeval over het hoofd gezien zijn.

De volgende uitgave is een jubileum-editie. Die 20ste Rondom Weelde volgt op zaterdag 1 november 2014, wie weet zit die voor de gelegenheid wel in een feestelijk kleedje !

 

FOTOREPORTAGES :

ALBUM 1 : Rondom Weelde 2013 - 1

ALBUM 2 : Rondom Weelde 2013 - 2

ALBUM 3 : Rondom Weelde 2013 - 3

ALBUM 4 : Rondom Weelde 2013 - 4

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren