Onlangs bijgewerkt6 001

Het is hem gelukt... Axel Van Den Broek is na Provinciaal en Vlaams kampioen nu ook Kampioen van België geworden ! Ook in Lille stond er geen maat op het nieuwe Ravelse veldrittalent. Vele supporters waren hiervan getuige. 

BK Axel VDBHet parcours aan de Lilse Bergen stond afgelopen zondag in het teken van de Belgische Kampioenschappen Veldrijden voor Aspiranten en Masters & Amateurs. Het fraaie najaarsweer zorgde voor een flinke opkomst en ook onze jonge dorpsgenoot kon op vele fans rekenen.

 

Niels 2Niels Ooms

 

Voorafgaand aan de race van Axel, reden ook de Masters en Amateurs hun kampioenschap. Daarbij zat ook geboren Ravelsenaar Niels Ooms. Niels, afkomstig uit een echte BMX-familie en nu doorgegroeid tot veldrijder en in de zomer ook wegrenner, week enkele maanden geleden met zijn vriendin uit naar Arendonk, maar zijn uitslagen houden we toch nog steeds in de gaten. En Ooms, die eerder dit najaar nog Provinciaal kampioen werd, reed een sterke wedstrijd waarin hij als Amateur knap 5de eindigde. Proficiat Niels.

 

Axel Van Den Broek

 

BK Axel frontaalVele Ravelse ogen waren vooral gericht op de ook al uit het BMX afkomstige Van Den Broek. Hij was tot op heden out standing dit veldritseizoen, waarin hij slechts 1 keer tevreden moest zijn met een tweede plek. Zijn andere wedstrijden won hij allemaal. Vandaar ook dat Axel de nationale cyclocross ranking bij de 12-jarige aspiranten aanvoert.

BK Axel podiumMaar het als favoriet waarmaken is uiteraard nog wat anders. De duidelijk zenuwachtige jongeling wielerteam ACROG Balen BC liet echter niets aan het toeval over en nam een blits start. Hij dook als eerste het veld in met in zijn spoor de gekende tegenstanders. Het kaf werd al snel van het koren gescheiden en meteen werd het aantal zege-kandidaten gereduceerd tot een viertal. Tibo Vancompernolle pakte even voor half koers nog even het commando over, maar met nog zowat twee kilometers te gaan vond Axel het welletjes.

Met een snedige demarrage zette hij de rest op achterstand om zo rustig uitbollend de laatste meters af te werken. Zijn handen gingen de lucht in, die van zijn supporters op elkaar. De nationale titel was binnen ! Neo Tielens werd nog tweede voor Vancompernolle. Tijdens de Brabançonne genoot een zichtbaar geëmotioneerde Van Den Broek van zijn tricolore-trui.

 

Knap Axel en een dikke proficiat !

 

 

Uitslag Aspiranten : BK 2017 Lille

Uitslag Masters & amateurs : BK 2017 Lille

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren