Axel PK Podium kop

Afgelopen weekend is Axel Van Den Broek uit Ravels Provinciaal Kampioen veldrijden geworden. De Ravelse jongeling die vorig jaar zowat alles won en bij wielerbond LRC (Landelijke Renners en Crossers) ook de wereldtitel pakte scoort ook dit najaar bijzonder sterk als Aspirant bij Wielerbond Vlaanderen.

Axel PK Axel doet het op alle fietsen. Na het BMX'en, ondermeer bij de BMX Devils van Ravels, richtte hij zijn pijlen op zowel de weg als het veld. Ook in deze disciplines rijgde hij al snel de podiumplaatsen aan elkaar. En ook van het baanwielrennen proefde hij al eens.

 

Van Den Broek is aangesloten bij wielerteam ACROG Balen BC en sinds de start van het nieuwe veldritseizoen werd al snel duidelijk dat Axel weer hoge toppen zou scheren. Tot vorige week behaalde hij volgens onze gegevens liefst vijf zeges en een tweede plaats en dat op zes deelnames. Zo stond Axel in de nationale cyclocross ranking op de 2de plaats bij de 12-jarige aspiranten. Niet verwonderlijk dat hij voorbije zondag vol ambitie naar Arendonk trok voor het Provinciale Kampioenschap.

 

En ook daar was het weer raak voor de Ravelse sporter. In een knappe race op het gekende Glosso circuit ging het om de zege tussen drie renners. Finaal was dus Axel Van Den Broek opnieuw de snelste voor Jasper Schoofs en Neo Tielens.

 

Hopelijk houdt onze dorpsgenoot zijn conditie nog even staande want nu zaterdag 11 november vindt in Herenthout het Vlaams Kampioenschap plaats en op 26 november wordt er in Lille gestreden voor de Belgische driekleur.

 

Ga zo door Axel !

 

UITSLAGPK Aspiranten Arendonk

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren