BK veldrijden 2015 spandoek

Gisteren stonden in Erpe Mere de Belgische kampioenschappen veldrijden op het programma. Onze aandacht ging vooral uit naar Joyce Heyns in de categorie Dames Jeugd. Onze dorpsgenote kon rekenen op een flink aantal supporters die met de bus naar Oost-Vlaanderen trokken. Zij zagen een sterke Joyce aan het werk.

BK veldrijden_2015_-_Start_Dames"Ze zag er goed en gezond uit", zo liet een supporter ons weten. "Eten, rusten, voorbereiden en drie goeie overnachtingen ter plaatse, alles verliep vlekkeloos voor de Ravelse in aanloop naar het BK. Ook de trainingen op het parcours verliepen vlot, het materiaal hield goed stand tegen de vieze modderbrij".

De supporters van Joyce Heyns hadden een bus ingelegd en deze werd met uiteindelijk 24 stuks redelijk gevuld, na afloop hadden sommigen blijkbaar een volledige zetel nodig en dat kwam dus eigenlijk goed uit. Om half negen vertrok de bus in Ravels en na een flinke trip naar "de Vlaanders", op het einde zelfs begeleidt door een "zwaantje", konden de eerste voetafdrukken geplaatst worden in de rijkelijk aanwezige blubber.

BK Veldrijden_2015_-_fietsen_getunedTussen de beloften en de profs in reden de dames hun titelrace, de jeugd startte samen met de groten. Het was dus goed opletten waar Joyce zich bevond, niet gemakkelijk ook om haar tegenstanders te onderscheiden van de andere rensters. Joyce nam een goede start, halfweg het volledig pak, maar bij de eerste vijf van haar categorie. Een valpartij hield haar nog even op, maar al snel kon ze oprukken naar een derde plek achter Jara Noel en Eva Maria Palm die al snel doorschoof naar de koppositie. Even later wist ook Joyce Jara Noel nog te passeren. Eva Maria Palm, ook al Belgisch kampioen in het mountainbiken, was echter gaan vliegen. Na ruim 30 minuten bleven de posities voorin dan ook ongewijzigd. Joyce Heyns, eerder al provinciaal kampioen, pakte dus een bijzonder knappe zilveren medaille.

Met deze uitslag mag Joyce tevreden zijn. Na een blessure aan het begin van het veldritseizoen kwam ze pas laat aan wedstrijden toe, ze reed er tot dusver slechts tien deze winter. BK veldrijden_2015_-_podiumHopelijk kan ze de komende weken nog enkele uitslagen bij elkaar fietsen.

De supporters beleefden trouwens een leuke dag in Erpe Mere. Al vielen ze niet meteen op tussen de zowat 19000 wielerfans. Na de wedstrijd van de profs en de huldigingen werd er weer huiswaarts gekeerd. Joyce zelf pakte trouwens dezelfde bus en keerde samen met haar supporters terug, moe maar voldaan.

Vandaag kregen we op onze redactie trouwens nog een berichtje binnen waarin Joyce vroeg om al haar supporters van harte te bedanken voor hun steun. Bij deze dus...


UitslagDames Jeugd BK Veldrijden 2015

FotoreeksMet de bus naar Erpe Mere - BK Veldrijden (SdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren