Gisteren op het BK BMX op Circuit Zolder heeft de organiserende club een massa medailles behaald. Maar ook onze eigen BMX Devils lieten zich zien. De vele meegereisde supporters, luidruchtig en helemaal uitgedost in de geel-zwarte clubkleuren, schreeuwden Elke Van Hoof en Thomas Cools naar de titel. Daarnaast pakten de "devils" ook nog drie keer zilver en zeventien finale-plaatsen.

Het BK werd, zoals bij de meeste wedstrijden in het BMX'en, in twee blokken gereden. Een ochtendblok met de cruisers en jongeren van 5 tot en met 10 jaar, en een blok in de middag met alle hogere leeftijdscategorieën.

BK BMX_ZolderVoor de BMX Devils uit Ravels was het wachten tot in de late namiddag vooral de eerste prijzen werden ingehaald. Eerst was er een zilveren plak voor de talentvolle Myrthe de Rijk bij de Girls 15/16, kort daarna pakte ook Andy Ruts een tweede plaats bij de Boys 15 jaar. Daarna was het de beurt aan Thomas Cools bij de Boys 17+. In een zinderende finale en met een fantastische laatste bocht pakte hij de driekleur, het Ravelse kamp ontplofte ! Kort daarop mochten de handjes nog eens op elkaar. BMX-coryfee Elke Van Hoof, vooraf al torenhoog favoriet, liet geen enkele steek vallen en pakte haar zoveelste tricoloretrui bij de Elite Women. In diezelfde reeks maar gerangschikt onder de Junior Woman wist ook Lisse Adams te scoren. Zij kreeg de zilveren plak toebedeeld.

BK BMX_Zolder_ElkeNaast deze medaille-winnaars reden nog 17 andere "devils" een finale. Zij mochten helaas niet mee op de schavotjes, al moet gezegd dat daar voor sommigen toch heel wat pech mee gemoeid was. Ondermeer drie podiumkandidaten van de Ravelse club smakten tegen de grond in de beslissende raid naar de titel, maar ook dat hoort bij deze waanzinnige sport.

Het was een prachtige dag daar in Zolder, een toporganisatie ook, zoals we ze ook steeds in Ravels krijgen. De supporters waren massaal aanwezig en de geel-zwarte kleuren straalden nog feller dan de zon. Voorzitter Patrick Ooms sprak over een juiste BMX spirit toen we vaststelden dat er door iedereen voor iedereen geroepen werd, ook voor diegenen die na een val teleurgesteld achterna kwamen. Mooi zo !

Een nieuw BMX-hoogtepunt wordt zonder twijfel het Vlaams Kampioenschap dat op 6 oktober in Ravels wordt georganiseerd.

BK BMX_Zolder_2BK BMX_Zolder_3BK BMX_Zolder_4BK BMX_Zolder_7BK BMX_Zolder_6

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren