TC Ravels heading

Het BMX-seizoen 2016 is definitief in gang geschoten. Liefst 706 rijders tekenden present op het uitstekend geprepareerde circuit aan het Vlasrietje in Ravels. Het werd trouwens een internationale organisatie want naast een legioen aan Belgische piloten verschenen er ook Nederlanders, Russen, Letten, Esten, Denen, Fransen en Duitsers achter de starthekken. De BMX-Devils wisten twee poduimplaatsen te bemachtigen in eigen huis. Leuk extraatje was de aanwezigheid van toprenner Mathieu van de Poel.

RavelsTc1-256Met de wedstrijden werd een half uurtje te laat aangevangen, maar verder verliep alles op wieltjes. De laatste finale werd immers al om 17u15 verreden, zodat iedereen nog tijdig huiswaarts kon keren. Tussendoor kreeg het ruim opgekomen publiek tal van zinderende reeksen en spannende finales te zien, aan kwaliteit geen gebrek. Dat zag ook topveldrijder Mathieu van der Poel, die zelf nog geregeld de BMX-fiets ter hand neemt. Hij kwam naar Ravels afgezakt om zijn vriend Bram De Laat uit Arendonk aan te moedigen, maar werd ook geregeld aan de mouw getrokken om mee op de foto te gaan. Voor de immer sympathieke Nederlander was dat geen enkel probleem.

RavelsTc1-425Van de organiserende BMX-Devils reden er zich 13 in de finale van deze topwedstrijd, en twee daarvan wisten zelfs een plek op het podium te pakken. Zowel Jorit Maes (boys 12 jaar) als Dieter Willemse (boys 17+) werden derde, meteen een goeie start van hun seizoen.

Achteraf niks dan lof voor de Ravelse club die weer een dijk van wedstrijd afleverde. Later dit seizoen wordt op hetzelfde circuit nog een manche van de Flanders Cup gehouden, hou zondag 9 oktober dus al maar vrij !


tc mathieuPloegvoorstelling The BMX Devils Ravels 2016 (BMX & MTB united)

 

Enkele weken geleden, op vrijdag 19/2 werd de voltallige ploeg van The BMX Devils uit Ravels reeds voorgesteld. Toen waren ouders, sponsors en belangstellenden ruim aanwezig in Gemeenschapscentrum De Wouwer. Het werd een stevig gevulde avond waar de rijders per trainingsgroep werden gepresenteerd, en waarbij ook trainers, helpers en sponsoren van de club in het zonnetje werden gezet.

RavelsTc1-475The BMX Devils tellen begin 2016 liefst 132 vergunninghouders, zusterclub de ATB Devils start het seizoen met 32 wedstrijdrenners, maar heeft daarnaast nog tientallen recreatieve beoefenaars. In samenwerking met ATB Kempen Ravels (voor de recreatieve mountainbikers) wordt het eerste weekend van oktober weer gereserveerd voor een Kids Series en XCO Flanders Series. Dan staan Provinciale titels voor jeugd en volwassen op het spel.

 

Wie meer informatie wil van boververmelde clubs kan terecht bij volgende personen :

BMX: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
MTB: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
ATB Kempen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RavelsTc1-013cid 9b8f4d54-031b-44b4-ba6c-5b301ea91d9cicloudRavelsTc1-588RavelsTc1-552RavelsTc1-063

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren