Finish BK BMX front-001
Afgelopen zondag werd in Massenhoven het Belgisch Kampioenschap BMX gehouden. Liefst 655 deelnemers verschenen achter het starthek en lieten vaak spannende wedstrijden zien voor het talrijk opgekomen publiek.
Jammer genoeg liep een groot deel van de dik bevolkte tribune leeg toen de hemelsluizen open gingen op het moment dat de rijders van blok 2 hun finales moesten rijden. De BMX-Devils uit Ravels moesten het ditmaal stellen zonder nationale titel, maar behaalden toch 20 finaleplaatsen waarvan er 5 op het podium mochten.

bk maesBMX-club de Molensprinters was dit jaar aan zet voor het organiseren van het BK BMX. En dat deden ze met veel brio, het parcours lag er prima bij en op enkele kleine onderbrekingen vanwege valpartijen na, verliep alles naar wens. Zelfs de buien werden grotendeels op afstand gehouden, totdat de allerlaatste finales van start moesten gaan. Een stevige regenbui zette het parcours vol plassen en vele toeschouwers dropen letterlijk af.

De dag begon nochtans veelbelovend met af en toe een zonnetje tussen de wolken. De piloten van blok 1, de 5 tot en met 10-jarigen en de cruisers, konden dus rijden onder prima condities. Nadat de reeksen, kwart- en halve finales waren afgewerkt bleven er nog 13 BMX-Devils over. Zij mochten een laatste keer achter het starthek voor hun finale. Vol spanning werd er uitgekeken naar wie de Belgische driekleur mocht aantrekken en wie er mee op het podium mochten. Van de 13 Devils was het enkel Jorrit Maes bij de "Boys 10 jaar" die op het schavotje mocht, hij behaalde zilver. Vierde plaatsen, en dus net niet, waren er voor Senne Kevelaars (Boys 5-6), Seth Van Dun (Boys 7), Axel Van Den Broek (Boys 8), Nele Wouters (Girls 5-6) en Zita Broeckx (Girls 7-8). De resterende BMX-Devils die een finale reden in blok 1 waren Niels Hoskens, Thur Leysen, Louis Verherstraeten, Janne Smits, Mirre Stabel, Thomas Cools en Peggy Mariën.

bk meertsIn de namiddag stonden de rijders van blok 2 op scherp. Na enkele bijzonder fraaie reeksen en dito kwart- en halve finales konden nog eens 7 piloten van de Ravelse club meedingen naar de tricolore-trui of de medailles. En daarvan reden er zich uiteindelijk vier in de gietende regen op de bühne. Robbe Meerts vocht zich knap naar een derde plaats bij de "Boys 12 jaar", en even later pakte ook Yannick Wolf brons bij de sterk bezette "Boys 14 jaar". En dan waren er nog twee zilveren plakken voor de stilaan certitudes van de Ravelse sportvereniging. Een zichtbaar ontgoochelde Andy Ruts bleef steken op een tweede plek en Myrthe de Rijk miste na een ijzersterke remonte op een haar na de kampioenentrui, jammer.

bk wolfLisse Adams, vierde en net naast de medailles, Gaëtane Meerts en Dieter Willemse waren de overige finalisten uit Ravels in de finales van blok 2.

En zo mogen de BMX-Devils uiteindelijk toch weer terug kijken op een knap Belgisch Kampioenschap. Later dit jaar, het is dan al begin oktober, worden nog de Vlaamse Kampioenschappen gereden. Deze gaan door op hun thuisparcours aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Ravels. Ga er maar vanuit dat hier wel truien van in Ravels blijven.
bk de_rijkbk ruts

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren