BMX Devils_2014_groepAfgelopen vrijdag hielden The BMX Devils hun jaarlijkse clubvoorstelling. Het decor daarvan was van keer eens niet cultureel centrum De Wouwer, maar wel een schitterende spiegeltent. Daarvoor moest het talrijk opgekomen publiek wel afzakken naar Rijkevorsel, waar de familie Klessens van spiegeltenten "Nostalgie" als gastheer fungeerde. Het werd een gezellige avond vol presentaties en huldigingen die voor de meesten als DE start van het nieuwe seizoen wordt aanschouwd.

BMX Devils_Boys_8_jaar-800De “Devils” uit Ravels, voor het tweede jaar de koepel van enerzijds de "BMX Devils" en anderzijds de mountainbikende "ATB Devils", blijven maar groeien. De club zal het seizoen 2014 aanvangen met niet minder dan 142 BMX’ers en 15 MTB’ers, de meesten afkomstig uit Groot Ravels, Oosthoven, Oud-Turnhout en Arendonk, maar ook uit andere omliggende gemeenten. Opvallend is zeker weer het grote aantal jonge rijders die dit jaar de kleuren van de Devils gaan verdedigen. Volgens voorzitter Patrick Ooms blijft dit het hoofdobjectief van de club. De jongens en meisjes op jonge leeftijd laten kennis maken met BMX en MTB en hen op een speelse manier een pak technische bagage meegeven, een mening die ook Luc Pijpers, de verwoordelijke voor de mountainbikers, deelde. Bovendien moet het voor de kinderen plezant blijven en wordt er door de club op toe gezien dat hun leden niet al te veel gepusht worden door over-enthousiaste ouders.

BMX Devils_Boys_9_jaar-800Naast het presenteren van hun nieuwe outfit werden de rijders in de loop van de avond elk per leeftijdscategorie voorgesteld. Ook de trainers, hulptrainers en sponsors kregen hun welverdiende aandacht, en uiteraard zetten de Devils ook hun Kampioenen van 2013 nog eens "in the picture". Provinciale titels waren er voor de BMX’ers Myrthe de Rijk, Lisse Adams en Thomas Cools, en voor MTB’er Wouter Pijpers. BMX’ers Lisa Conings, Lisse Adams, Robbe Meerts en Thomas Cools, en MTB’er Briek Bertels behaalden de Vlaamse titel en ten slotte werd Thomas Cools nog eens naar voren geroepen als Belgisch Kampioen.

BMX Devils_Girls_12_plus-800afwachting van het nieuwe seizoen dat voor de BMX’rs half maart start staan er de komende weken nog heel wat opleidingen en trainingen op het programma. En wie de Devils op eigen terrein aan het werk wil zien, kan dit al doen op zondag 30 maart. Op die dag wordt op hun parcours, gelegen in het sportpark van Ravels ter hoogte van het Vlasrietje en de Onze Lieve Vrouwestraat, de tweede manche van de topcompetitie 2014 verreden. Hier worden meer dan 800 rijders verwacht.

De MTB afdeling organiseert op 4 oktober een KIDS challenge op het gekende MTB parcours in Ravels.

Vanaf 13 maart is er trouwens wekelijks op donderdag de mogelijkheid om eens te proeven van de BMX sport. Alle Info vind je op de facebookpagina van The BMX Devils.

BMX Devils_Luc_Pijpers-800BMX Devils_Patrick_Ooms-800Zo zie je maar.... Ook 2014 belooft weer een jaar vol topsport in Ravels. Wij zullen er alles aan doen om hun prestaties ook via dit medium te kunnen etaleren.

Meer informatie over de “Devils” is te bekomen bij het bestuur.
Verantwoordelijke BMX: Patrick Ooms – 0475/540158 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verantwoordelijke MTB: Luc Pijpers – 00496/584050 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


BMX Devils_Feestende_meute-800BMX Devils_Vlaamse_Kampioenen-800

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren