AJ 00837 001

Gisterenavond stond aan de Steenweg op Baarle de clash tussen de Ravelse ploegen KFC Poppel en KFC Flandria op het programma. In dit goed bezochte streekduel trok uiteindelijk de thuisploeg het laken naar zich toe.

De feiten vooraf

Onlangs bijgewerkt54Het begin van het seizoen 2023 -2024 was er eentje van ups-and-downs voor beide teams. Na een bijna desastreuze start wisten de elftallen zich van de onderste regionen op te werken naar een respectievelijke 5de en 10de plaats. In die periode eerste periode vond er ook een trainerswissel plaats in alle twee de kampen. Bij Poppel naam Sander Van Rooy over van Jeroen Liekens, die op zijn beurt naar Flandria trok… Dat zou toch enige motivatie moeten opleveren. Het verschil vóór deze burenstrijd was amper 4 punten. Poppel miste Schellekens, Haagen, Van Erp en Malien, Flandria moest het doen zonder Lauwers en Van Vugt.

Ruime belangstelling en vrouwelijke aftrap

AJ 00843 001Zowat 400 toeschouwers zagen de spelers even voor half acht het veld opkomen onder leiding van scheidsrechter Kurt Van Gorp en zijn assistenten. Ook Annemie Van Gestel, zaakvoerster van Mieke Pap, verscheen mee rond de middenstip. Omdat ze als trouwe sponsor aanstaande dinsdag 50 jaar wordt, werd ze door het Poppelse bestuur gevraagd om de aftrap te geven. Ze slaagde daarin met brio.

Meteen felle strijd

AJ 00866Al binnen de eerste minuut was Poppel gevaarlijk, niet veel later miste een vrij gespeelde Brend Loodts de kans op 0-1 door op de uitgekomen Rick Van Elten te schieten. “Ik had hem moeten stiften”, analyseerde hij de fase achteraf. Intussen had Flandria al moeten wisselen. Berne Lenaerts, al weken sukkelend met een dijblessure, kon na amper 5 minuten niet meer verder. In zijn plaats kwam Emile Gillis.

Rond het kwartier was er druk van de bezoekers. Een schot van Hakkens werd gepareerd door thuisgoalie Van Elten en Yoran Peeters knalde nipt over. Poppel reageerde met een afstandsschot van Jerzy Vermeeren, maar toch bleef Flandria de bovenhand houden. In minuut 25 zorgde een pegel van alweer Peeters voor nieuw gevaar.

 

Doelpunten in laatste kwartier van 1ste helft

AJ 00877 001

Toch was het Poppel dat op voorsprong kwam. De immer vinnige Jerzy Vermeeren dook diep de grote backlijn binnen, bleef na licht contact toch nog recht, maar werd in een volgende dribble gehaakt door Brett Van Erp. Hand in de lucht, lucht in het fluitje en vinger naar de stip… penalty volgens ref Van Gorp. Vermeeren zette zich zelf achter de bal en trapte de elfmeter feilloos tegen de netten… 1 – 0.

Flandria probeerde snel te reageren, maar in een tegenaanval ging Vermeeren als een speer richting doel. Hij omzeilde in zijn snelheid twee verdedigers en schoof de bal naast keeper Niels Meyers…nipt voorbij de verste paal. Deze prachtige actie verdiende eigenlijk meer. Flandria was gewaarschuwd en probeerde de bakens te verzetten. In de 39ste minuut was een schot van Loodts net te zwak om Van Elten te verrassen, maar 5 minuten later werd het alsnog 1 – 1. Hakkens werd aangespeeld, kwam oog in oog te staan met de Poppelse doelman en plaatste de bal via diens scheenbeen in doel. Alles te herdoen dus op slag van rust.

AJ 00881 001

Poppel dominanter na de pauze

 

De eerste minuten van de tweede helft werd er amper gevaar gecreëerd. Het was een beetje aftasten waar er mogelijkheden konden liggen. Pas in de 61ste minuut was er animo toen na een scherpe thuisaanval Kuipers de kans kreeg. Hij wachtte echter te lang en zag zijn poging geblokt.

AJ 00906 001De sfeer op het veld werd even grillig toen enkele kleine foutjes onbestraft bleven en er ondanks twee op de grond liggende geblesseerde spelers werd voort gespeeld. Tijd om in te grijpen moeten de trainers gedacht hebben, want er werd gewisseld. Bij Poppel kwam Kenneth Claes voor Van Stiphout, de bezoekers wisselden Brett Van Erp voor Tokunbo Ifedayo. Er stond toen nog amper een kwartier op de klok.

Poppel was vanaf dan de bedrijvigste ploeg en dat leverde ei zo na de 2 – 1 op toen een voorzet van de ongrijpbare Jerzy Vermeeren door Tim Achterberg binnen het kader werd gekopt. Niels Meyers pakte echter uit met een fantastische safe.

AJ 00929 001

De beslissing lijkt gemaakt

 

Toch bleek dit slechts uitstel van executie, want bij een volgende aanval van Poppel was het wel raak.  Vermeeren, zonder twijfel de man van de match, werd aangespeeld op links. Hij raasde, aangewakkerd door het thuispubliek, de flank af en krulde de bal voor doel, waar Achterberg deze nog net voldoende kon raken om Meyers nu toch te verslaan. Nu dus wel 2 – 1 !

AJ 00934 001Senne Vansweefelt kwam dan nog binnen de lijnen voor Cas Kuipers om zo de mogelijke Ravelse aanvallen mee te pareren, maar die kwamen er niet echt. Flandria leek namelijk geslagen en het was de thuisploeg die nog twee keer gevaarlijk was, niet toevallig via Vermeeren. Scheids Van Gorp maakte het nog enigszins spannend door liefst 5 minuten over te laten spelen. Het veranderde de uitslag echter niet meer.

 

Feestje met de supporters

 

AJ 00935 001Na het laatste fluitsignaal, en nog enig duwen en trekken, trokken de spelers van Poppel naar hun supporters om de zege te vieren. Het leverde nog heel wat fraaie taferelen op. Pas een kwartier na de match zocht de thuisploeg de kleedkamers op…ook daar werd nog lekker verder gefeest.

KFC Poppel nadert in de stand nu tot op 1 punt van KFC Flandria. In het voorjaar staan ze opnieuw tegenover mekaar in de terugronde. Komend weekend speelt Poppel uit tegen KSK Oosthoven, Flandria ontvangt thuis KFC Mol.

 

Onze redactie wenst het bestuur van KFC Poppel nog van harte te bedanken voor de prima ontvangt.

 

FOTOREEKS : KFC Poppel - KFC Flandria * 11.11.2023

AJ 00937 001AJ 00942AJ 00943 001

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren