IMG 20220924 211936

Ruim 300 supporters zakten zaterdagavond af naar de Steenweg op Baarle voor het duel tussen KFC Poppel en KFC Flandria, dé derby in 3de Provinciale C.  Een puntendeling was achteraf de juiste weergave van deze match.

De statistieken vooraf beloofden alle goeds want buiten een burenstrijd was dit in het nog prille voetbalseizoen een echte topper. Poppel stond met het maximum van de punten aan de leiding en ook Flandria miste zijn start niet met een 7 op 9.

Eerste helft

Stipt om 20u00 floot scheidsrechter Van Zele de wedstrijd op gang, het smokkelgat brandde nog niet echt, maar de nodige animo was wel aanwezig. Beide ploegen startten voorzichtig, de gekende studieronde zeg maar. We hadden op de weg van de kleedkamers naar het veld dan ook al opgevangen dat geen van de twee kampen een doelpunt wilden slikken in het aanvangskwartier.

IMG 20220924 203842Het spel ging dus gezapig op en naar, toch was het de thuisploeg die het meeste balbezit had. Na een schuchtere poging van de bezoekers was de eerste echte grote kans dan ook voor Rick Vervaart die doorzette vanop rechts en Niels Meyers tot een save dwong. Bij de daaropvolgende corner, we schrijven minuut 20, werkte Mitchell van der Stappen de bal onhoudbaar in doel, 1-0 voor geel-blauw dus, voor de gelegenheid trouwens opterend voor hun bordeaux-rode tenue.

Poppel bleef de beter voetballende ploeg en zorgde ook af en toe voor dreiging. Zo kopte Daniël Malliën in de 34ste minuut een hoekschop van dichtbij pal op goalie Meyers en kregen ook Yorick Hulsmans en Rick Vervaart nog een kans om de voorsprong uit te bouwen. Ei zo na werd het laat in de eerste helft nog gelijk, maar de actie van de gevaarlijke Ravelse aanvaller Jordi van Vugt werd door Rick van Etten knap gepareerd.

Deel twee

Begin tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Poppel controleerde voetballend, maar werd in de 51ste minuut bijna verrast door een vlotte tegenaanval van geel-zwart. Aan de overkant was het in de daaropvolgende fase wel bijna raak. De bedrijvige en steeds dreigende Jerzy Vermeeren, vorig jaar nog bij Merksplas en voorheen spelend in de jeugdreeksen van NAC Breda, bediende Hulsmans die net over het Ravelse doel besloot.

IMG 20220924 204017Poppel vergat het af te maken, zeker toen Vervaart in de 61ste minuut zijn snelle uitbraak op links net naast de paal besloot… Hier had meer in gezeten. En voetbal zou voetbal niet zijn als je dan even later het deksel op de neus krijgt. En zo geschiedde ook. Bij een lang bal naar voren miste Davy Haagen de interceptie waardoor de aalvlugge Jordi van Vugt alleen op doel kon afgaan en met een lage schuiver overhoeks Rick Van Etten kansloos liet. 1-1 Dus door Nederlandse topschutter van Flandria die voorheen oa nog bij de beloften van Antwerp speelde.

De bezoekers roken bloed en Poppel verloor vanaf dan de grip over de derby. Flandria kreeg kansen.. Toon Dijkmans miste eerst, van Vugt zag een kwartier voor tijd een schuiver voorlangs gaan, en een klutsbal belandde na een corner op de lat van de Poppelse keeper. Intussen kon de thuisploeg nog enkel dreigen met een afstandsschot dat moeiteloos door Meyers werd gestopt.

IMG 20220924 211343Nog een hele reeks vervangingen haalden daarna het ritme uiten wedstrijd en echte kansen kwamen er niet meer. Na precies 90 minuten vond de scheids het dan ook welletjes. Einde wedstrijd en een uitslag waar niet over gediscussieerd kon worden. Poppel heerste de eerste helft, na de koffie waren de meeste kansen voor het bezoekende elftal.

In de stand zakt Poppel na de winst van Linda Olen naar de tweede plaats, Flandria staat nu vijfde. We kijken in ieder geval nu al uit naar speeldag 22 wanneer de derby wordt overgedaan op Ravelse bodem.

 

Vervangingen :

Hakkens voor Blondeel (F – 57’)

Verelst voor Lenaerts (F – 77’)

Schellekens voor Hulsmans (P – 77’)

Van Stiphout voor Achterberg (P – 82’)

Bogers voor Vervaart (P – 89’)

Van Erp voor Dijkmans (F – 89’)

 

Gele kaarten waren er voor Achterberg, Van Gils en Vervaart van KFC Poppel en voor van Vugt en Peeters van KFC Flandria.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren