oorkonde unitas50

Afgelopen zaterdag was het feest bij FC Unitas in Den Eel.

Toen kwam een heleboel oud-voetballers van FC Unitas nog eens naar de terreinen van de Broekstraat om samen het glas te heffen ter gelegenheid van het 50+2 jarige jubileum van de club van Den Eel.

Gelegenheidsmatch

Om het ijs te breken en elkaar vanop een afstandje in te schatten (“Wie was dat nu in godsnaam weer?”) begon de middag met een matchke tussen de B en de C ploeg van de thuishaven.

Niet dat de uitslag zo belangrijk was want de match kabbelde rustig verder terwijl de genodigden arriveerden.

untas b c

De meesten gingen ondertussen ook een kijkje nemen in de kantine waar een fototentoonstelling veel belangstelling genoot  van voetballers waarvan de overgrote meerderheid één of meer maatjes waren bijgekomen, en dan hebben we het niet over de schoenmaat. De truitjesverzameling die er te bewonderen was moest gelukkig niet worden gepast wegens geen XXXL maten voorhanden.

Zelfs de kasboeken, de jaarkalenders van bijna 50 jaar terug konden worden ingekeken en hier en daar kwamen de herinneringen weer vers in het geheugen van gebeurtenissen die zich lang geleden afspeelden op het veld aan de Hoge Voortstraat.

Na afloop van de match was het verzamelen geblazen in de overdekte locatie van de TTV waar de rest van het officiële gedeelte zich afspeelde.

De districtsburgemeester van Den Eel (Patrick Van Den Borne) liep al enige tijd rond met een mysterieuze oorkonde die hij wilde overhandigen. Eerst was het echter wachten op de speech van de voorzitter.

Julies Nooyens, de voorzitter van den Unitas was kort maar krachtig in zijn toespraak, want bij den Unitas zijn ze geen lange speeches gewoon. Hij dankte vooral iedereen die aanwezig was en in het bijzonder de sponsoren die jarenlang zorgden voor hun club die alle sportliefhebbers in Den Eel zo nauw aan het hart ligt. Natuurlijk vergat hij ook de gemeente niet die ook heeft bijgedragen aan de verwezenlijking van een halve eeuw Unitas. Twee mensen in het bijzonder werden speciaal bedankt voor bewezen diensten als symbool voor alle vrijwilligers en mensen die ooit werkzaam waren binnen of buiten het clubverband en dat waren Freddy Van Den Borne en Ronny Van De Pol.

Schepen Koen Rombouts wist echter te vertellen dat de club echter zelf de grootste bijdrage is geweest van de saamhorigheid die Den Eel nog altijd kenmerkt. Verenigingen als den Unitas zijn noodzakelijk om voeling te houden met elkaar en zorgen voor verbinding over alle lagen van de bevolking heen. Ook Koen wilde niet al te veel tijd verspillen aan “ne langen uitleg” en vroeg aan zijn fiere collega schepen Patrick Van Den Borne om de geheimzinnige oorkonde te overhandigen aan de voorzitter die deze dankbaar in ontvangst nam.   

De oorkonde was de officiële bevestiging dat FC Unitas voortaan de “K” van Koninklijke Maartschappij mocht dragen zodat het vanaf heden  met alle respect KFC Unitas is.

Na het officiële deel was het tijd voor de receptie met  hapjes en meer dan voldoende drank en er kwam een frietwagen ter plaatse om de hongerige magen te spijzen terwijl de herinneringen terug boven kwamen of gezichten na lang aarzelen toch werden herkend.

Om de kennis over 50+2 jaar Unitas te testen, deelde organisator/trainer Frank VG nog wat formulieren uit zodat er nog een kleine kwis werd georganiseerd en natuurlijk mocht ook de traditionele tombola met "waardevolle prijzen" uiteraard ook niet ontbreken. Uiteraard ging de 1e prijs van de kwis naar Freddy Van Den Borne.

Hopelijk duurt de volgende reünie geen 50+2 jaar, want zo oud worden we niet....

Fotos: Luc Timmermans

unitas reunie50

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren