Senna Van Gorp

Sinds 28 januari is het amateurvoetbal met toeschouwers opnieuw mogelijk.

Onze gemeente telt 3 voetbalclubs die in de amateurafdelingen hun mannetje proberen te staan, één ervan is KSK Weelde en Blauw-Wit begon vol goede moed aan de competitieherstart met de 2 volgende wedstrijden.

ZWANEVEN - KSK WEELDE - 13/02

Na een minder begin voor KSK Weelde van de herstart van de competitie na nieuwjaar in 2de Proviciale B met een (onverdiende) verliesmatch tegen Herselt en een draw tegen Broechem na een geen te beste thuiswedstrijd in zeer moeilijke weersomstandigheden knoopte KSK Weelde zondag 13 februari terug aan met de overwinning tegen en op het veld van Zwaneven.

Deze overwinning met 2-3 was zeker niet gestolen op basis van de kansen die Weelde bij elkaar voetbalde. Na eerst uit te lopen tot 0-2 via Jorne Segers en Senna Van Gorp viel de 1-2 van Zwaneven uit de lucht met zondagsschot dat in de winkelhaak viel al had onze doelman, Ward Hoskens, hier wel beter mee moeten.

Kon ook gezegd van onze voorhoede, want die lieten nog verschillende mogelijkheden onbenut om verder uit te lopen. Hetzelfde kon gezegd worden van het begin van de 2de helft waar we zeker meer met de kansen moesten doen. De 1-3 kwam er toch via Jorne Segers na een terechte strafschop.

Hierna zette Zwaneven veel druk en stuurden ze hun grote spelers mee nar voor wat nog voor meerdere hete standjes leidde in ons strafschopgebied. Onze keeper hield nu wel lange tijd stand tot een minuut of 10 voor tijd toen Zwaneven tot 2-3 terugkwam.

Verder kwamen ze niet meer wat de groep met vertrouwen deed uitkijken naar de volgende derby tegen Merksplas.

ksk weelde kantine

KSK WEELDE - K MERKSPLAS SK 20/2

Deze thuiswedstrijd werd weer gespeeld in niet ideale omstandigheden. (Heel) veel wind, regen en zwaar terrein als gevolg.

Ook de supporters vonden het precies beter om thuis te blijven, al hadden de afwezigen ongelijk zoals meestal het geval is.

Vooral KSK Weelde startte in een hoge versnelling wat al na 2 minuten een open kans opleverde voor Jorne Segers, waaruit hij altijd moet scoren maar de bal te ver voor zich uitspeelde om de doelman te omspelen en de hoek te scherp werd om te scoren.

Enkele minuten later werd het dan toch 1-0 toen Papito Koeks een vloeiende aanval afrondde. Zo bleef Weelde regelmatig scherp op de tegenaanval, maar gaandeweg nam Merksplas de match meer in handen en zetten ze druk op onze verdediging. Onze jonge spelers misten nu hier en daar de ervaring om wat rust in de ploeg te houden, maar toch gaven ze geen echte kansen weg.

Naar het einde van de eerste helft herstelde KSK Weelde ook terug het evenwicht en een kadootje van de verdediging van Merkplas zorgde voor de 2-0 van Jorne Segers.

Na de rust, waarin onze trainers Jan Verstraelen en Stijn Van Deuren duidelijk enkele dingen hadden bijgeschaafd, kwam KSK Weelde weer sterk voor de dag; Merksplas werd verder van de goal gehouden en na de 3-0 van Senne Byns gaven ze zich gewonnen.

Een meer dan verdiende overwinning die voor de groep extra goed aanvoelde na de onverdiende nederlaag in Merkplas die er toen door de spelers/trainersstaf en supporters nogal heel fel werd ingewreven na de match met niet zo'n gepast gezang.

Een mooie revanche dus, al bleef KSK Weelde meer in hun waarde en werd de overwinning onder elkaar gevierd.

Graag willen we ook nog even melden dat er van de 15 spelers op het wedstrijdblad 10 uit eigen opleiding komen en er 4 spelers van 21 of jonger in de basis staan.

Toch mooi om dit op zo'n niveau als club te kunnen neerzetten. Hopelijk zet dit onze supporters aan om terug naar de wedstrijden te komen kijken en onze ploeg aan te moedigen.

Natuurlijk zijn jullie ook meer dan welkom op de andere wedstrijden waarvan de kalende steeds terug te vinden is op onze website : https://www.ksk-weelde.be/