FOOTFESTIVALS VJ2021 KSKWEELDE

Beste voetbalfans,
In samenwerking met Voetbal Vlaanderen organiseert KSK Weelde een stagenamiddag op woensdag 7 april onder de naam FUTBALISTA FESTIVAL, speciaal gericht aan meisjes van 5 tot 12 jaar.

Dir wordt een speciaal festival om het meisjesvoetbal extra in de kijker te zetten en duidelijk te maken dat ook zij zeker welkom zijn bij KSK Weelde op het voetbalveld.

Pioniersrol voor KSK Weelde?

KSK Weelde wil hierin een pioniersrol spelen in de toekomst en volop inzetten om meisjes te integreren in hun jeugdwerking. KSK Weelde zou het heel fijn vinden dat er veel meisjes deelnemen aan dit event. Je moet hiervoor zeker niet van Weelde zijn, ook meisjes van (ver) buiten Weelde zijn meer dan welkom.

Inschrijven kan via de QR-code te vinden op de affiche.

Voor extra info kan je terecht op www.voetbalvlaanderen.be of bij Tom Van Den Broek, jeugdcoördinator onderbouw KSK Weelde. Te bereiken op 0485/510704

Dames ook welkom voor het dames dreamteam.

Onze damesploeg zoekt ook nog steeds meisjes/dames om hun team te versterken. Hiervoor kan je steeds contact opnemen met onze secretaris Wim Van Gils via 0478/505493

Andere teams….

En natuurlijk zijn we steeds op zoek naar nieuwe leden in alle leeftijdscategorieën. Interesse om eens aan een training deel te nemen? Hiervoor kan je altijd terecht bij Jef Verheyen op het gsmnr: 0476/354348

KSK Weelde.

Al in 1935 bestond in Weelde een officieel team zoals blijkt uit de copie van het reglement van de oprichting op 1 juni 1935. De naam was toen nog F.C. Blauw-Wit zodat het met de kleuren al goed zat voor het nageslacht. Blijkbaar speelde dit vooroorlogse team in een andere bond want we zien ook het voormalige stamnummer 388 van de VVB (de Vlaamse Voetbalbond) in plaats van het huidige nummer 4252 van de KBVB.

“Want Blauw met Wit zijn meiden met pit.”
En wees eerlijk, waar kan je meer vriendjes of vriendinnetjes voor het leven maken dan in een echt voetbalteam.

stéphanievangils© LADIES EENDRACHT AALST - Stéphanie Van GilsOndertussen zijn we bijna 90 jaar en heel veel voetbalseizoenen later en wil den “SK” er werk van maken om de meisjes mee op te nemen in de voetbalwereld.

Met voorbeelden van onze Red Flames zoals Imke Courtois en Tessa Wullaert, maar ook echte sterspeelsters in de wereld van het vrouwenvoetbal uit onze eigen buurt is het best mogelijk dat de meisjes de weg naar het voetbal sneller gaan vinden. Toppers als Jackie Groenen uit Poppel die bij Manchester United het mooie weer maakt en de Stephanie Van Gils uit Ravels die dit seizoen haar carrière op nationaal vlak bij Eendracht Aalst terug oppakte nadat haar dochter begon met voetballen kunnen wellicht net dat duwtje geven om de meisjes aan het voetballen te krijgen.

 

jackie groenen© MANCHESTER UNITED - Jackie Groenen

Sportieve groeten,

KSK WEELDE

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren