Kop

Weinig plaatselijke derby’s in het voetbal dit seizoen, de drie ploegen van onze fusiegemeente zitten immers in verschillend reeksen ingedeeld. Vandaar dat onze aandacht eens ging naar het burentreffen tussen Poppel en Baarle Hertog, zeg maar Dosko. Meteen de laatste wedstrijd in de heenronde in derde provinciale A.

IMG 9883HULDIGING REMCO VAN DEN BROEK

Nadat de spelers, begeleid door de U11 van beide teams, het veld waren opgekomen volgde er afgelopen zondag eerst een huldiging. Remco Van Den Broek, de inmiddels 33-jarige aanvoerder van KFC Poppel, werd namelijk in de bloemetjes gezet vanwege zijn 300ste wedstrijd in het eerste elftal van de club. De sterkhouder begon er zijn carrière 12 jaar geleden en is thans aan zijn laatste seizoen bezig. Na deze competitie hangt hij zijn schoenen aan de haak. Niet verwonderlijk dan ook dat er een groot en welverdiend applaus was voor Remco die zichtbaar genoot in het bijzijn van zijn vrouwtje. Voor hem was het trouwens op zich al een speciale wedstrijd gezien hijzelf van Baarle Hertog afkomstig.

EERSTE HELFT

IMG 9891

Naar schatting 250 supporters waren getuigen van een aftastend begin waarbij het spel wat op en neer ging. De eerste echte kans was voor KVV Dosko maar thuisgoalie Kapteijns kon het schot van Tresor Mbiavanga in hoekschop duwen.

In minuut twintig ontstond er enige druk van Poppel, de bezoekers kregen de bal niet weggewerkt en toen de bal voor de voeten van Cederic Bogers kwam plaatste deze een schuiver buiten het bereik van doelman Hereijgers. De eerste kans van geel-blauw was meteen goed voor 1-0.

Dosko was vooral bedrijvig via de twee aalvlugge vleugelspelers Valentino Ansoe en Tresor Mbiavanga. Een stevige charge op laatstgenoemde kostte Davy Haagen het eerste geel van de derby. Even later kreeg ook Gilles Curtoud van Dosko een geel karton onder de neus geschoven. En zo kabbelde de eerste helft naar zijn einde toe. IMG 9900Meest noemenswaardige feit was nog de blessure van Mark Graafmans. De Dosko-aanvoerder en sterkhouder in de defensie had vooraf nog blijk gegeven van heel wat gedrevenheid voor dit duel tegen zijn ex-club. Jammer dan ook dat voort spelen geen optie was.

PENALTY EN RODE KAART ZETTEN DOSKO SCHAAK

IMG 9917Al vroeg in de 2de helft kreeg Bogers de kans om zijn tweede te scoren, hij trapte echter pardoes over de bal. In de daaropvolgende fase stonden de bordjes bijna gelijk. Kapteijns bracht echter redding toen Curtoud na een knappe actie van dichtbij op de doelman besloot. Even later kreeg Darren Verschueren (Poppel) nog geel.

Rond minuut 55 werd het even warm voor de kooi van Hereijgers toen Remco Van Den Broek zijn schot zag stranden tegen de onderkant van de lat. Er was enige consternatie omdat de bal al dan niet over de lijn ging. Er volgde in ieder geval een corner, de kopbal van opnieuw Van Den Broek was echter te zwak om de bezoekende doelman te verontrusten.

Poppel bleef komen en bij een uitbraak in de 60ste minuut moest Hereijgers een fout maken. Geel voor de keeper en strafschop voor de thuisploeg. Het was jubilaris Van Den Broek zelf die zijn feestje nog wat extra opsmukte. 2-0 met nog een halfuur te spelen.IMG 9927

Nog meer ellende voor Dosko toen ook Steven Van Rooy, na de rust ingekomen voor Graafmans, met een blessure van het veld moest. Niels Anthonissen nam over en zag enkele minuten later hoe zijn ploegmaat Bram Lenaerts rood pakte na onorthodox doorgaan op de Poppelse doelman. Het was eigenlijk zijn tweede geel nadat hij 5 minuten eerder al op de bon ging.

En zo zat het er voor Dosko helemaal op. Poppel speelde de wedstrijd uit, verving Jasper Moeskops nog voor Jarne Keysers, maar kansen kregen we niet meer. En zo eindigde deze weinig hoogstaande derby met een vooraf logische zege voor Poppel.

De eerste-periode kampioen blijft met deze zege op de vierde plaats staan met 33 punten, dat zijn er slechts 3 minder dan leider Ekeren. Dosko moet dringend punten gaan pakken om uit de degradatiezone te blijven. Het staat voorlopig 11de.

FOTOREPORTAGE : KFC POPPEL - KVV DOSKO * 8 dec 2019 (PdR)