IMG 3023 001

Het loopt lekker bij onze Ravelse voetbalclub KFC Flandria. Ze rijgen de zeges aan elkaar en staan met één voet in de eindronde die kans geeft op promotie van 2de provinciale. Afgelopen weekend wonnen ze van Kasterlee en zetten ze ook twee routiniers in de bloemetjes, zij zeggen het voetbal na dit seizoen adieu.

IMG 3008 001Huldiging voor de wedstrijd.

 

Een uitstekende derde periode, Flandria staat er aan de leiding, heeft hen naar de top van 3de provinciale C gebracht. Daar is Wezel Sport sinds vorige week al zeker van de titel, maar de tweede plaats is nog vacant, ook voor geel/zwart.

De match tegen KSK Kasterlee werd uiteindelijk nog een lastige, maar de drie punten bleven thuis.

 

Voor aanvang werd voor twee monumenten van de club een erehaag gevormd door IMG 3020 001jeugdspelertjes, leden van het bestuur en alle spelers van het eerste elftal. Robin Hakkens en Niels Meyers, al jaren in het Flandria-shirt, hebben beslist te stoppen met voetballen na dit seizoen en werden daarom in de bloemetjes gezet als dankbetuiging. Het was een mooi moment om de middag mee te beginnen.

 

Felle start en vroege voorsprong.

 

De thuisploeg liet meteen haar ambities zien en zette meteen druk op de verdediging van Kasterlee. En dat loonde al meteen. In minuut 2 kreeg Brend Loodts de bal aangereikt en met een met felle uithaal op halve hoogte plaatste hij de bal vanaf 15 meter tegen de netten, 1-0. Diezelfde Loodts kreeg enkele minuten later een bal diep IMG 3026 001gespeeld, maar de bezoekende doelman botste, volgens de eigen aanhang foutief, tegen hem aan zodat scoren niet meer mogelijk was.

 

Na de felle start kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en dat resulteerde in de 20ste minuut voor het eerste serieuze gevaar van Kasterlee. Niels Meyers kon een kopbal na corner echter knap over tippen. De bezoekers drukten even door, kregen nog een drietal hoekschoppen en een afstandsschot van Kerim Hangisi zoefde nipt naast de kruising. Flandria nam echter over en Geert Lauwers werd in minuut 31 op links werd vrijgespeeld. Hij kon overhoeks de 2-0 binnen trappen. Flandria op rozen zou je zeggen.

 

IMG 3035 001Een ongewild duel tussen Brend Loodts (F) en Mattias Donkers (K) enkele minuten later zorgde evenwel voor een spijtig gevolg. De bezoeker kwam slecht neer en brak daarbij, volgens eerste vaststelling, zijn onderarm.  Wellicht door de hevige pijn en een verkrampte reactie kon Donkers echter niet zomaar het veld verlaten en een aanwezige dokter belde meteen de hulppost zodat de speler na zo’n 25 minuten onder medische begeleiding kon worden weggevoerd. Hij werd vervangen door Thomas Haud’Huyze. De wedstrijd bracht verder weinig gevaar meer tot aan de rust.

 

Wie de kansen laat liggen….

IMG 3041 001

Flandria kwam het gretigst uit de kleedkamer en dwong meteen enkele grote kansen af.  Geert Lauwers vergat te scoren toen hij alleen werd weggestuurd maar nipt over schoot, en even later spatte een bal op de paal. En dan was er nog een fout binnen de zestien. Hakkens nam zijn verantwoordelijkheid, maar de knal van de spits belandde op de doellat…

En een oude voetbalwet zegt nu eenmaal “wie de kansen laat liggen, krijgt het deksel op de neus”. Zo geschiedde ook, want bij de eerstvolgende tegenaanval, in minuut 53, zorgde Wout Van Diest voor de aansluitingstreffer, 2-1.

IMG 3062 001De thuisploeg reageerde even via Lauwers, hij worstelde zich uit een duel maar schoot vervolgens naast, en via Loodts die op de paal knalde, maar daarna was het aan Kasterlee. Zij zetten druk op de thuisverdediging, die zelf even vergat uit te voetballen. Eerst kon goalie Meyers de meubelen nog redden, maar in de 63ste minuut moest hij zich toch gewonnen geven. Emile Gillis kreeg de bal van dichtbij tegen zijn arm geschoten en scheidsrechter Poels legde de bal op de stip. Hangisi klaarde de klus en bracht de bordjes weer in evenwicht.

Trainer Jeroen Liekens, ook volgend seizoen nog actief bij Flandria liet hij weten, greep meteen in en verving een moegestreden Hakkens voor Senne Starckx. Dat leverde aanvankelijk niet veel op want het waren de bezoekers die voor gevaar bleven zorgen. Eerst zoefde een schot IMG 3069 001voorlangs en daarna schoot Sten Boonen na een ren van wel zestig meter nipt over de kruising. Dat was dan ook zowat het laatste wapenfeit van Kasterlee.

Flandria trok namelijk meteen daarna in de aanval. Starckx werd diep aangespeeld op links en diens assist werd door Jan Blondeel vanop 15 meter strak naast doelman Jef Van Baelen binnen het kader getrapt. Met nog elf minuten op de klok stond het 3-2. Brend Loodts, licht geblesseerd aan de aftrap verschenen, werd nog vervangen door Stef Verelst en even later werd ook Brett Van Erp nog ingebracht voor Gillis. Bij Kasterlee kwamen Sterckx en Smets nog tussen de lijnen voor Haud’Huyze en Niesen.

Flandria feest na zegeDe Ravelse club, voor de gelegenheid in het wit spelend, hield de rangen netjes gesloten tot Meyers uit het niets nog een laatste keer alert moest reageren. Net voor affluiten miste de ingevallen Starckx nog de kans op 4-2. Het bleef 3-2, al bij al een verdiende zege, maar het had zoveel gemakkelijker kunnen zijn als de kansen in de begin van de tweede helft waren benut.

 

Volgende week laatste match.

 

Door deze overwinning is KFC Flandria nu opgerukt naar de derde plaats. Wezel Sport, vorige Opstellingenweek dus reeds kampioen geworden in 3de Provinciale C, telt 60 punten. KSK Herentals staat op twee met 55 punten, Flandria heeft er 52. Daarna volgen Oostmalle en Zwaneven met 50 punten, Beekhoek en Poppel (na 2-0 winst tegen Oosthoven) tellen 48 punten.

In het klassement van de derde periode staat Flandria aan de leiding, op 1 punt gevolgd door Wezel Sport. Volgende week is er de verplaatsing naar KFC Mol, een haalbare kaart die zekerheid moet geven wat betreft de eindronde. We wensen hen alvast alle succes toe.

 

 

FOTOREEKS : KFC Flandria - KSK Kasterlee 2024

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren