Debutantjes U6 Flandria
Afgelopen weekend streken liefst 42 clubs neer in Ravels voor het debutantjestornooi van KFC Flandria. Het werd een prachtige dag voor de zowat 300 voetballertjes die allen in de categorie U6 spelen. Deze jongste "sjotterkes" speelden in Ravels zowel in hun traditionele opstelling van vijf tegen vijf als in het nieuwe concept van Voetbalfederatie Vlaanderen waarbij er twee duo's mekaar bekampen. Deze hervorming leek alvast een geslaagd idee.

deb Flandria_1Nu de competitie in het jeugdvoetbal is afgelopen, worden de komende weken nog tal van jeugdtornooien gespeeld. Komend weekend is er bijvoorbeeld het jeugdtornooi van KSK Weelde (3,4 en 5 mei) waarbij op vrijdag de duiveltjes u8 en u9 spelen, op zaterdag de preminiemen u11 en miniemen u13, en op zondag de debutantjes u6, duiveltjes u7 en kadetten u15. En afgelopen zaterdag was op het veld van KFC Flandria dus het tornooi met de jongste voetballertjes, de u6.

deb Flandria_2Het werd een groot succes voor de inrichtende club, waarbij ondermeer Gunther Ooms en Dirk Van Mechelen de schouders onder de hele organisatie zetten. Zij wisten ons ook wat meer uitleg te verschaffen omtrent de vernieuwingen die de voetbalfederatie wil doorvoeren vanaf september 2014. Daarbij wil men af van het huidige concept waar er met vijf tegen vijf wordt gespeeld op een klein veld. In de plaats daarvan komen er duels tussen telkens twee duo's. Onder de noemer "dribbelvoetbal" zou dit de ontwikkeling van de jonge voetballers ten goede moeten komen. Nu lopen spelertjes vaak nog wat verloren op het veld en zijn ze minder betrokken tot het spel. Met de nieuwe speelwijze zouden ze meer in duel kunnen gaan (dribbelen), zouden ze ook meer balgevoel krijgen en dat zou uiteindelijk hun zelfvertrouwen moeten opkrikken.

deb Flandria_3De test in Ravels afgelopen zaterdag was alvast geslaagd. We zagen gemotiveerde jongelingen aan het werk die vier wedstrijdjes van zes minuten speelden. Na ieder partijtje bleef EEn duo staan terwijl het andere doorschoof naar een aanpalend op maat gemaakt terrein. Van iedere ploeg stonden telkens acht spelers tussen de lijnen gezien er 4 velden naast elkaar voorzien waren. Tof, zo lijkt ons.

deb Flandria_4Naast dit nieuwe experiment speelden de 42 aanwezige clubs ook wedstrijden in de huidige vijf tegen vijf formule en moesten ze ook enkele technische proeven afleggen. Zo moesten er tegen de tijd hindernissen genomen te worden, was er een soort kegelspel met de voetbal en konden de debutantjes hun vizier richten op enkele gaten in een groot bord. Ook hier zagen we heel wat beleving bij die jonkies.

Om jullie te overtuigen haalden wij zowel in de voor- als namiddag onze camera boven om een en ander vast te leggen. Hieronder vind je het resultaat :
FOTOREEKS DEBUTANTJESTORNOOI 2014 KFC FLANDRIA

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren