KSK Weelde 3

Op donderdag 19 september om 19.00 uur werd op feestelijke wijze het nieuwe kunstgrasveld van KSK Weelde officieel geopend.

Dit moment markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel de lokale voetbalclub van KSK Weelde als de gemeente Ravels.

De ingebruikname werd bijgewoond door burgemeester Luyten en verschillende schepenen, gemeenteraadsleden en een grote groep belangstellenden. Ook het quasi voltallige bestuur van KSK Weelde en vele jeugdspelers, die de eersten zullen zijn om van dit nieuwe veld gebruik te maken, waren aanwezig.

Visie en duurzaamheid centraal in de aanpak van Ravels

De aanleg van het kunstgrasveld past perfect binnen de bredere visie van de gemeente Ravels om sportfaciliteiten op een duurzame en toekomstgerichte manier te ontwikkelen. Dit is niet het eerste grote project van KSK Weelde. Eerder werd de verouderde kantine van de club al grondig vernieuwd, volledig in lijn met moderne standaarden. Met dit nieuwe veld zet de club opnieuw een stap naar een hoger niveau, zowel sportief als organisatorisch, terwijl de gemeente inzet op duurzaamheid en efficiëntie.

Toen KSK Weelde enkele jaren geleden een verzoek indiende voor de aanleg van een vierde voetbalveld, stond de gemeente voor een belangrijke keuze. Nog meer landbouwgrond opofferen voor recreatieve doeleinden was geen optie in onze gemeente in deze tijden. De keuze voor kunstgras bood echter een oplossing die aansloot bij de duurzame visie van zowel de gemeente als de club. De gemeente Ravels had al eerder ervaring opgedaan met kunstgras bij KFC Ravels, en deze aanpak bleek ideaal om ook de club in Weelde te versterken.

KSK Weelde kunstgrasveld1

Voordelen van kunstgras: Een toekomstbestendige keuze

Kunstgras biedt tal van voordelen, zowel op het gebied van gebruik als onderhoud. De afgelopen seizoenen werden regelmatig wedstrijden afgelast door slechte weersomstandigheden, waardoor natuurlijke grasvelden vaak voor langere tijd onbespeelbaar waren. Dit zorgde voor een overvolle wedstrijdkalender bij KSK Weelde, die met meer dan 300 actieve leden een van de grootste sportclubs in de gemeente is. Het nieuwe kunstgrasveld biedt hier een oplossing voor. Het veld is weerbestendig, wat betekent dat trainingen en wedstrijden nu het hele jaar door kunnen plaatsvinden. Bovendien is kunstgras minder gevoelig voor intensief gebruik, waardoor het langer meegaat en onderhoudskosten drastisch worden verlaagd.

Bij de aanleg van het veld werd ook gekeken naar duurzame technologieën. Zo werd gekozen voor LED-verlichting, wat niet alleen zorgt voor een uitstekende lichtverdeling tijdens trainingen en eventuele avondwedstrijden, maar ook bijdraagt aan energiebesparing. Deze duurzame investering zal de gemeente en de club op lange termijn aanzienlijke voordelen opleveren, zowel in termen van kosten als ecologische impact.

Een investering in de toekomst van sport en gemeenschap

Hoewel de aanleg van een kunstgrasveld een stevige investering is, heeft de gemeente Ravels de keuze gemaakt met het oog op de toekomst. "We beseffen dat het prijskaartje van zo’n veld niet gering is," verklaarde burgemeester Luyten. "Maar de duurzaamheid van het project – met een levensduur van 20 tot 30 jaar – en de lagere onderhoudskosten maken dit een verantwoorde keuze."

Naast sportieve voordelen biedt het nieuwe veld ook kansen voor de bredere gemeenschap. Scholen en andere gebruikers kunnen van het veld gebruikmaken, waardoor het niet alleen de sportieve ontwikkeling van KSK Weelde bevordert, maar ook een bijdrage levert aan de maatschappelijke infrastructuur van Ravels.

KSK Weelde kunstgrasveld WL

Feestelijke opening met sportieve flair

Na de officiële openingsceremonie verzamelden alle aanwezigen zich in de buurt van de middencirkel van het nieuwe veld. Langs de zijlijn stonden zo'n 30 jeugdspelers van KSK Weelde, klaar om hun balvaardigheden te tonen. Onder luid applaus trapten ze de ballen naar het midden van het veld, waar de genodigden – inclusief de burgemeester en schepenen – hun best deden om de ballen te controleren. Het hoogtepunt van de avond was een sportieve uitdaging: de notabelen trapten op doel om de jonge keeper te testen. Hoewel er met veel enthousiasme werd gespeeld, bleef de jonge doelman fier overeind met een eindscore van 1-5 in zijn voordeel.

De avond werd afgesloten met een receptie in de vernieuwde kantine van KSK Weelde. Het bestuur hoopt dat dit nieuwe veld zal bijdragen aan een verdere groei van de club, die nu al een stijgend aantal bezoekers en leden mag verwelkomen.

KSK Weelde kunstgrasveld2Ravels zet in op sportieve groei

De gemeente Ravels toont met de opening van dit nieuwe kunstgrasveld opnieuw haar vooruitstrevende aanpak op het gebied van sportinfrastructuur. Naast KSK Weelde beschikt ook KFC Ravels al over een kunstgrasveld, en binnenkort zal ook in Poppel een nieuw kunstgrasveld in gebruik worden genomen. Hiermee versterkt Ravels haar positie als een gemeente die niet alleen sport, maar ook duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

Kunstgras biedt niet alleen een duurzamere oplossing voor het groeiende aantal sporters in de gemeente, maar zorgt er ook voor dat trainingen en wedstrijden minder afhankelijk zijn van de grillen van het weer. Daarnaast draagt de keuze voor milieuvriendelijke materialen zoals kurk en energiebesparende LED-verlichting bij aan een groenere toekomst.

Met deze moderne sportinfrastructuur is Ravels klaar voor de toekomst, niet alleen op het gebied van sport, maar ook in het streven naar een duurzame en leefbare omgeving voor al haar inwoners.

KSK Weelde

De start van de competitie van het 1e elftal van Blauw-Wit was niet bepaald een voltreffer maar vorige zondag werd de eerste driepunter tegen Zoersel binnen gehaald en “the only way is UP”.

KSK Weelde driepunter

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren