KSK-KFC KOP

UPDATE : Gisterenmiddag is onder grote belangstelling de voetbalderby tussen KSK Weelde en KFC Poppel gespeeld. De zowat 500 aanwezigen zagen een behoorlijke pot voetbal met een resum aan kansen en dat in een ambiance die je kunt verwachten in zo'n onderonsje. Weelde won de partij met liefst 4 - 0.

kippenDe seizoensstart van KSK Weelde, dit jaar na zeer lange tijd weer in tweede provinciale, was dik oké. Lange tijd stonden de blauw-witten in de top 5, een herfsttitel leek op een gegeven moment zelfs mogelijk. De promovendus liet het de laatste matchen echter wat afweten en behaalde slechts 2 op 12. KFC Poppel daarentegen liet het afweten bij het begin van het seizoen. Probleem is ondermeer het feit dat er tal van spelers afhaakten bij het eerste elftal en de inpassing van nieuwe spelers en eigen jeugd blijkt zijn tijd nodig te hebben. Dat resulteerde tot voor zondag in slechts 3 overwinningen op 11 wedstrijden en de daaraan verbonden slechte ranking. Toch was het verschil met KSK Weelde voor de derby slechts 6 punten, het seizoen in nog lang niet gespeeld….

WedstrijdbladZoals we eerder al schreven keken velen al weken uit naar deze Ravelse “battle”. Het was immers al ruim vijf jaar geleden dat de buren nog eens tegen elkaar speelden in competitieverband. De supporters stonden dus scherp, zo bleek de afgelopen dagen nog maar eens. De supportersclub van Weelde doopte het complex aan Baetenheide om tot “Hel van Weelde”, een delegatie van de Poppelse aanhang kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag al de middenstip weghalen van het A-veld van de thuisploeg (lees elders op deze site). Dat beloofde dus.

Kurt BuyensEn ook zondag bleken de supporters in hun nopjes. Nog voor er één balletje getrapt werd knalde het vuurwerk de lucht in, vlogen de rookbommen het veld op en werden een aantal kippen – met geel randje - de arena ingejaagd. De “hel van Weelde” brandde en dat leverde een aantal prachtige beelden op.

Middenstip kadoEn terwijl de reserve-spelers van KSK samen met wat afgevaardigden op jacht gingen naar de kippen werd Kurt Buyens gehuldigd. De “legendarische” nummer 10 van Weelde hing na vorig seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak vanwege een slepende kwetsuur. Om hem te bedanken voor zijn jarenlange trouwe dienst, hij speelde bij blauwwit van 2005 tot 2014 en maakte 152 doelpunten, kregen hij een voetbalshirt aangeboden gesigneerd door alle spelers en de staf. Een mooi moment dat op veel applaus werd onthaald.

Er was trouwens ook een presentje voor de kapitein van Weelde namens die van de bezoekers. Hij kreeg een grote, keurig ingepakte taartdoos gepresenteerd. “De inhoud willen we jullie bij dezen teruggeven”, vertelde Bjorn Mateussen met een grijns op zijn gezicht…. Het ging inderdaad om de eerder weggehaalde middenstip !

duelsEn dan werd het stilaan tijd voor de wedstrijd zelf. Weelde kon aantreden met zijn type elftal, al zat Wagemans ietswat verrassend op de bank, Poppel moest het stellen zonder Dieter Van Gils en Jeroen Verbeek, terwijl een niet helemaal fitte Weerman toch startte en de net herstelde De Bont op de bank plaats nam.

Met een tiental minuten vertraging floot een overigens goed leidende scheidsrechter Mustapha Hajou de wedstrijd op gang. Weelde trok meteen in de aanval maar toch viel de eerste echte kans aan de overkant. Guy Walschots werd knap vrijgespeeld, maar besloot alleen voor thuisgolie De Beck net voorbij de linkerpaal. Blauwwit was meteen gewaarschuwd. Intussen had de “scheids” al driemaal geel getrokken. Van Breda en Lambregts namens Weelde, telkens na een fout op Weerman, en Sander Van Rooy namens Poppel. Het bleken achteraf ook de enige kaarten te zijn in deze toch wel faire derby.

KSK-KFC vooraf_-_stipWeelde nam intussen het heft helemaal in handen en heerste. Dirk Harezlak strandde op doeman Van Rooy (16’), Bart Lambregts kopte een hoekschop net naast (18’), Brent Bax knalde een afstandsschot op de paal en ook Bram Van Gorp (19’) probeerde het met een verre knal. De vijfde kans was de goeie voor de thuisploeg. Matthias Byns devieerde de bal na een hoekschop ongrijpbaar voorbij Stef Van Rooy, 1-0.

Het gas ging even van het pedaal bij Weelde en ook Poppel kreeg een goeie kans, maar de kopbal van Nick Vloemans ging net over doel. Ook Weelde kreeg nog enkele kansen. Zo miste Arne Van de Pol een vrije kans (32’) en besloot Byns van ver alweer op de paal (34’). En dan was er even consternatie in de 39ste minuut toen een thuispeler alleen voor doel zijn aanval staakte. Reden hiertoe was een fluitsignaal dat weliswaar vanaf de zijlijn weerklonk. Een bezoekende supporter vond het blijkbaar nodig om de spelers via zijn “fluitje” in twijfel te brengen, niet echt fair.

Dirk HarezlakDe thuisploeg werd echter niet verder uit zijn lood geslagen en weinige minuten later zette Harezlak na een kopbaldoelpunt uit een corner (42’) de ruststand vast. 2-0 Dus na een attractieve eerste helft.

Poppel wilde zich echter nog niet geven en trainer Stefan Lieckens – zelf woonachtig in Weelde – kwam met twee verse krachten het veld op voor deel twee van dit dorpsduel. Floris Wassing en Nathan Aernouts bleven in de kleedkamer voor Koen De Bont en Davy Haagen. Jan Buylinckx van Weelde behield dezelfde elf.

De goeie bedoelingen van de bezoekers werden echter al meteen in de kiem gesmoord. Nog voordat de meeste supporters de kantine waren uitgeraakt knalde Dirk Harezlak zijn tweede tegen de netten (46’). En zo zat Weelde helemaal op rozen. Poppel probeerde er toch nog iets van te maken en was tussen minuut 50 en 60 de betere ploeg. Het versierde verschillende hoekschoppen, doelpunten bleven echter uit. Daarvoor was de thuisverdediging onder leiding van kapitein Stijn Laurijssen te secuur.

Stand 2B_per_16-11-14Trainer Buylinckx haalde Matthias Byns naar de kant voor Davy Wagemans (62’) en ging zo duidelijk op de tegenaanval speculeren. Toch was eerst Poppel nog gevaarlijk via de ingevallen Haagen die van dichtbij op keeper De Beck besloot. De thuisploeg had de touwtjes duidelijk in handen en in de 74ste minuut wist het zijn voorsprong nog verder uit te bouwen. Het was opnieuw Dirk Harezlak die er met een zuivere hattrick 4-0 van maakte.

Poppel 1e_elftalDe wedstrijd was toen helemaal gespeeld. Vince Van Raak (Weelde) werd nog in het veld gebracht voor Bram Van Gorp (76’) en nadat de thuisploeg nog maar eens het doelkader raakte kreeg Harezlak een applausvervanging (80’). De “man van de match” werd gewisseld voor Nick Jacobs. Ook Poppel bracht nog een wijziging aan door Stef Vissers te laten opdraven voor Walschots (83’). En zo liep de wedstrijd op zijn einde. Zowel Weelde als de bezoekers dreigden nog een keer, de grootste mogelijkheid was er nog voor Wagemans twee minuten voor tijd. Het bleef echter 4-0.

Op de thuisoverwinning van KSK viel niks af te dingen al moet gezegd dat Poppel mits een beetje meer meeval toch ook had kunnen scoren. De defensie van Weelde hield de rangen echter goed gesloten en dat verdiend uiteraard ook alle lof. De thuisploeg ging nog wat vieren met de supporters, de geel-blauwen toonden zich een waardige verliezer.

Dirk Harezlak_van_WeeldeKSK Weelde staat nu na 12 wedstrijden gedeeld vijfde met Merksplas en heeft met 20 punten 10 punten achterstand op leider White Star. Poppel staat dertiende met 11 punten, dat zijn er slechts 4 minder dan hekkensluiter Balen. Toch gaan we ervan uit dat onze meest noorderlijke club zich zal herpakken de komende weken. Als de ziekenboeg daar kan worden afgeslankt zullen de punten weer wel gepakt worden.

En wat de derby zelf betreft, op 15 maart 2015 krijgt Poppel de kans om in eigen stadion een en ander recht te zetten. Wellicht zullen ze dan eerst de konijnen moeten zien te pakken.

Fotoreeks 1 : KSK Weelde - KFC Poppel 16 nov 2014 (PdR)

Fotoreeks 2 : KSK Weelde - KFC Poppel © André Vermeeren© André Vermeeren

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren