jeugdcup archief_b-800Woensdagavond om 18u00 werd in het kader van de Cécémel Jeugdcup van Het Nieuwsblad de return gespeeld van de Miniemen, KSK Weelde tegen SV Aartselaar.De scheidsrechter had het veld goedgekeurd het was droog de lijnen waren goed zichtbaar en de verlichting voldeed aan de norm. Of de tegenpartij de schrik in de benen had van de tegenstander of van het veld dat laat ik in het midden, maar schrik hadden ze. De verwachting was dat SV Aartselaar alles in het werk zou stellen om het 1-4 verlies op eigen veld recht te zetten.

Niets was minder waar,er werd behoudend en traag gestart door Aartselaar, wat het voor onze jongens alleen maar gemakkelijker maakte. KSK speelde met overwicht en ging met een verdiende 2-0 de rust in. Niet zo voor de hand liggend, want een week geleden werd er in de competitie nog met 0-1 gewonnen in Vlimmeren, de thuiswedstrijd, die eerder het seizoen gespeeld werd , werd nog gewonnen met 10-2 …… Er was dus een beetje een kentering.

jeugdcup archief_a-800Maar er stond een gretig KSK op het veld afgelopen woensdagavond en dat voelde de tegenstander ook. Onderlinge duels werden meestal gewonnen en onze jongens waren vaak gevaarlijk aan de goal. Onze keeper had geen last van de tegenstander alleen van de kou, want een fikse regenbui zorgde er voor dat het alleen maar kouder werd. De keeper staat er vaak werkeloos bij, jammer want keepen kan ie.

De Cup is een ideale meter, dat deze eerste twee wedstrijden in ons voordeel eindigde is mooi meegenomen, maar in de volgende ronde mogen we wat tegenstand betreft wat anders verwachten. De goalie gaat nog werk genoeg hebben en des te beter. KSK won uiteindelijk van Aartselaar met een welverdiende 4-0 en dat was loon naar werken, de eerste hindernis is genomen.

Woensdagavond staat de uitwedstrijd tegen Rijmenam op het schema. Vorig jaar werd Rijmenam door KSK uit het toernooi gespeeld nadat er door Weelde thuis met een 2-1 gewonnen werd, en de uitwedstrijd, die lange tijd 1-0 voor Rijmenam stond, vlak voor tijd beslist werd door de gelijkmaker van KSK . En waar we afgelopen woensdag op zoek moesten naar gras, moest men daar op zoek naar een grasmaaier, het veld kreeg al krulletjes. Opgezet spel dachten wij, want ja, alles voor de Cup.

De tegenstander uit het lood slaan, tactiek tactiek…

jeugdcup archief_c-800Het zal a.s. woensdag weer spannend zijn want Rijmenam zint op sportieve wraak.
Woensdag 18.00u spelen ook onze Kadetten hun return tegen SV Aartselaar op het veld van Aartselaar. Thuis werd de wedstrijd gewonnen met 5 -2 dus Aartselaar moet met 3 goals het verschil maken, dat gaat niet gebeuren natuurlijk.

Onze scholieren treden aan tegen KFC Mol, KSK moet thuis het verlies tegen Mol van 7-1 rechtzetten. Dat wat spelers ontbraken bij KSK die er nu wel bij zijn kan misschien wel een positieve draai geven aan de wedstrijd, laten we het hopen.

Iedereen veel plezier en succes


Voetbal vader

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren